27 C
București
miercuri, 10 iulie 2024
AcasăSpecialPSD discuta propunerile de ministri

PSD discuta propunerile de ministri

Este in curs de desfasurare sedinta Comitetului Executiv National, pentru desemnarea prin vot a propunerilor pentru functiile ministeriale si o lectura a programului de guvernare al coalitiei PSD-PD-L.  Potrivit site-ului Ziare.com, la sedinta participa si cativa dintre cei ale caror nume au fost vehiculate pentru posturile ministeriale. Este vorba de Valeriu Steriu despre care s-a scris ca ar viza Ministerul Agriculturii, Nicolae Nemirschi care ar avea sanse mari sa fie desemnat la Ministerul Mediului si Catalin Voicu care doreste sa ocupe sefia Ministerului Administratiilor si Internelor.

Fiecare dintre cei care doresc sa fie propusi de PSD pentru aceste posturi va primi un vot de la colegii sai.

In urma ultimei sedinte a PSD, de miercuri, Dan Nica ar putea ocupa functia de vicepremier, in conditiile in care Ilie Sarbu nu alege el aceasta functie, ci se indreapta spre Agricultura, informeaza NewsIn.

Daca Ilie Sarbu va alege insa functia de vicepremier, la Agricultura ar putea veni Valeriu Steriu, iar Dan Nica ar putea iesi din schema guvernamentala. Din aceasta cauza, mai multi lideri PSD agreeaza ideea ca liderul PSD Galati, unul din vechii sustinatori ai unei apropieri de PD-L, sa fie cel care sa mearga pe functia de vicepremier, si nu Ilie Sarbu.

Unul din cele mai ravnite ministere printre pesedisti este cel de Externe. Mircea Geoana, o parte din liderii din teritoriu, dar si o parte din liderii PD-L il prefera pentru acest post pe Titus Corlatean, cel care a si redactat o mare parte din programul de guvernare pe problemele de politica externa.

Cristian Diaconescu isi doreste si el acest post si are, in afara de colegii sai, si sustinerea unei grupari din PD-L foarte apropiata de presedintele Basescu, care, de altfel, ar fi si dat semnale, dupa cum spun pesedistii, ca vicepresedintele PSD ar trebui sa fie seful diplomatiei.

Or tocmai aceasta sustinere ar putea sa-l lase pe Diaconescu inafara Executivului, caruia i-ar mai putea ramane in acest caz doar sefia Comisiei juridice din Senat, care in domenii importante nu este decizionala.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă