21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialPSD da bine in propriile sondaje de opinie

PSD da bine in propriile sondaje de opinie

Increderea populatiei din municipiul hunedorean Petrosani in reprezentantii Aliantei „D.A.” si in alesii locali ai PNL si PD este tot mai mica, releva un sondaj de opinie, dat ieri publicitatii. Acesta a fost comandat de conducerea PSD Petrosani si a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 600 de persoane, sub directa coordonare a unui reputat cadru universitar din oras, Valentin Fulger, doctor in sociologie.
Conform rezultatelor sondajului, peste jumatate din populatia cu drept de vot din Petrosani este decisa sa se prezinte la alegerile locale, daca acestea ar fi organizate duminica viitoare, iar cei mai multi ar vota cu PSD, care la nivel local se afla in crestere comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, 38,1 la suta ar vota cu aceasta formatiune.
Si PNL inregistreaza o usoara crestere in preferintele electoratului, de la 8,4 la suta anul trecut la 10,9 la suta in acest an, dar partenerul de coalitie, PD, se afla in cadere libera. Daca anul trecut democratii ar fi castigat 32 la suta din voturi, in acest an partidul a scazut la doar 23 la suta.
Cea mai mare crestere in sondaje o inregistreaza, insa, PNG, un partid care practic nu exista in Petrosani. Acesta are o surprinzatoare cota de 4,8 la suta, fata de 0,9 la suta in 2005.
Si in ceea ce priveste potentialii candidati ai fotoliul de primar al municipiului, PSD se afla in frunte, conform sondajului de opinie. Astfel, daca duminica viitoare ar fi alegeri, candidatul social-democratilor, Haralambie Vochitoiu, ar obtine 27,5 la suta din sufragii, in timp ce primarul PD, Carol Schreter, ar primi 25,6 la suta din voturi.

Cele mai citite

A omorât în bătaie un cioban. Suspectul principal este chiar patronul său

Un bărbat de 46 de ani, din judeţul Buzău, a fost reţinut de polițiști, sub acuzația că ar fi omorât în bătaie un cioban...

Armata Română caută să angajeze luptători de comando. Ce salarii se oferă

Armata Română caută luptători de comando cu o condiție fizică impecabilă, care să mânuiască arme și să fie pregătiți pentru orice confruntare. Candidații sunt triați...

Barometru: 70% dintre antreprenori anticipează creșterea impozitului pe venit în următoarele 12 luni

Aproximativ 70% dintre antreprenorii români se așteaptă ca impozitul pe veniturile salariale să crească în următorul an, iar două treimi estimează o majorare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă