19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPROTESTE în Valea Jiului: Directorul Societăţii Închideri Mine şi-a dat DEMISIA

PROTESTE în Valea Jiului: Directorul Societăţii Închideri Mine şi-a dat DEMISIA

Directorul Societăţii Naţionale Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) a demisionat, vineri, din funcţie, după ce Guvernul a decis ca societatea să treacă, de săptămâna viitoare, în subordinea Ministerului Energiei, relatează Mediafax.

Petre Drăgoescu a declarat că a demisionat din funcţia de director al SNIMVJ pentru a „detensiona situaţia” din Valea Jiului, după ce aproximativ o mie de mineri de la trei unităţi miniere ale societăţii – Paroşeni, Uricani şi Petrila – s-au blocat în subteran în semn de protest faţă de faptul că reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) nu cumpără cărbunele pe care aceştia îl extrag.

Citeşte şi A DOUA ZI de PROTESTE la minele Petrila, Paroşeni şi Uricani. O mie de ORTACI refuză să iasă din SUBTERAN

„La nivel de ministere (Ministerul Economiei şi Ministerul Energiei – n.r.) s-a convenit ca ambele societăţi din Valea Jiului (Societatea Naţională a Huilei şi SNIMVJ – n.r.) să fie subordonate aceluiaşi minister, respectiv Ministerul Energiei. În aceste condiţii, pentru a detensiona situaţia din Valea Jiului şi pentru a rezolva imediat problema minerilor care sunt în subteran, am considerat că trebuie să-mi dau demisia, fiindcă această demisie este în folosul minerilor”, a spus Drăgoescu.

Potrivit sursei citate, săptămâna viitoare, Guvernul va rezolva trecerea SNIMVJ în subordinea Ministerului Energiei, structură condusă de social-democraţi.

Drăgoescu, care este membru PNL, a precizat că SNIMVJ va fi condusă de un reprezentant al PSD (Aurel Anghel, directorul Minei Paroşeni – n.r.).

Citeşte şi Vosganian va discuta vineri cu minerii din Valea Jiului

Totodată, membrii Consiliului de Administraţie al SNIMVJ au fost chemaţi la o şedinţă de urgenţă pentru a lua act de numirea în funcţie a lui Aurel Anghel.

Aurel Anghel este directorul Minei Paroşeni şi membru PSD, fiind cumnatul deputatului PSD de Valea Jiului Cristian Resmeriţă.

Aproximativ o mie de mineri de la cele trei unităţi miniere ale SNIMVJ sunt blocaţi, vineri, în subteran, alte circa 300 de persoane de la suprafaţă manifestând în semn de solidaritate cu aceştia, iar la Mina Uricani protestatarii de la suprafaţă s-au urcat pe cărbunele depozitat în curte.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă