30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialProteste în toată ţara faţă de scăderea nivelului de trai

Proteste în toată ţara faţă de scăderea nivelului de trai

În luna octombrie, angajaţii afiliaţi Blocului Naţional Sindical (BNS) vor protesta, la nivel naţional, faţă de scăderea dramatică a nivelului de trai, dar şi faţă de faptul că actuala coaliţie de guvernare nu şi-a onorat angajamente asumate în relaţia cu organizaţiile sindicale, potrivit unui comunicat de presă al BNS remis redacţiei.

Protestele se vor desfăşura pe o perioadă nedeterminată de timp şi pe trei paliere: în fiecare localitate din ţară în care se regăsesc organizaţii sindicale BNS, în coordonarea liderilor sindicali locali; la nivel judeţean, sub formă de mitinguri în cascadă şi la nivel naţional, sub forma unui miting de amploare.

”Lucrătorii afiliaţi la BNS sunt nemulţumiţi de scăderea dramatică a nivelului de trai, de lipsa oricăror perspective de dezvoltare şi a unor strategii coerente care să conducă la creştere economică sustenabilă, dar şi de faptul că actuala coaliţie de guvernare refuză să îşi onoreze angajamente asumate în relaţia cu organizaţiile sindicale, unele dintre ele garantate public şi prin semnătură încă din anul 2011”, se arată în comunicatul BNS.

Manifestul ce conţine nemulţumirile lucrătorilor afiliaţi la BNS  va fi făcut public în data de 2 octombrie, iar după data de 10 octombrie, BNS va anunţa calendarul detaliat al acţiunilor de protest.

BNS a mai anunţat că îşi exprimă disponibilitatea de a discuta cu reprezentanţii celorlalte organizaţii sindicale, cât şi cu reprezentanţii altor structuri ale societăţii civile şi de a-şi coordona acţiunile.

Cele mai citite

Emisiune de titluri de stat Fidelis cu dobânzi atractive pentru investitori, din 2 octombrie

Ministerul Finanțelor a lansat o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis, destinată investitorilor persoane fizice, care se desfășoară între 2 și 11 octombrie....

Primarul democrat din New York, Eric Adams, a fost acuzat de corupție

Primarul din New York, Eric Adams, implicat într-o serie de scandaluri, a fost acuzat joi de fraudă electronică, solicitarea de donații ilegale din partea...

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă