25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialProteste extreme pe santierul "Tender Imobiliare"

Proteste extreme pe santierul „Tender Imobiliare”

Circ fara bani, ieri, la amiaza, pe santierul din Timisoara unde magnatul banatean Ovidiu Tender construieste un cartier rezidential. Nemultumiti ca nu si-au primit salariile, trei muncitori de la o firma contractata de Grupul Imobiliar „Tender” s-au urcat pe o macara inalta de o suta de metri, amenintand ca vor recurge la gesturi extreme daca problemele lor nu se vor rezolva.
Unul dintre protestatari, care avea la el o sticla cu benzina, a inceput sa strige ca isi va da foc daca nu isi primeste toti banii. Mai mult, muncitorii s-au plans inclusiv de conditiile in care lucreaza, iar ca urmare au decis sa declanseze un protest. La locul incidentului s-au adunat mai multi trecatori, care minute in sir au urmarit cu sufletul la gura scena ce se derula.
Echipe de politisti, pompieri, dar si medici au fost trimise in zona si numai dupa o negociere asidua a psihologului IPJ Timis cu protestatarii, acestia din urma au consimtit sa renunte la periculoasa actiune. Cei trei protestatari au coborat in cele din urma de buna voie, nemaifiind necesara interventia pompierilor, pregatiti cu o autospeciala cu scara pentru a actiona.
Pe de alta parte, directorul societatii de constructii, Ioan Belgiu, sosit la randul sau la fata locului, a explicat ca abia astazi (20 iunie) ar fi fost ziua de incasat salariul. Acesta a mai declarat ca este posibil ca oamenii sa-si fi gasit de lucru in alta parte, iar acum ar incerca sa-i forteze mana ca sa le dea lefuri mai mari decat cele din prevazute in contractul de munca.
Desi se afla inca in arest la Bucuresti, miliardarul timisorean Ovidiu Tender continua sa finanteze cea mai importanta investitie imobiliara din orasul de pe Bega, evaluata la peste 130 milioane de euro. Cartierul „Noua Timisoara” a inceput sa prinda contur intr-o zona ultracentrala, situata in apropierea Politiei Municipale, pe terenurile dezafectate ale fostei fabrici de ILSA (Industra Lanii).
O buna parte dintre apartamentele de lux au si fost contractate in avans de catre viitorii proprietari, la preturi cuprinse intre 130.000 si 250.000 de euro.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Boloș nu exclude creșterea taxelor după alegeri

Ministrul de Finanțe reamintește că România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025 Marcel Boloș a declarat, într-o intervenție televizată, că România...

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă