19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialProtestanţii turci, alungaţi cu gaze lacrimogene de poliţie

Protestanţii turci, alungaţi cu gaze lacrimogene de poliţie

Aceasta este prima manifestaţie organizată în proximitatea clădirii, care a costat 1,3 miliarde de lire turceşti (aproximativ 490 de milioane de euro) şi care a generat o polemică în Turcia.

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi i-au lovit cu pumnii pe protestatari, care au ales "Palatul Alb" pentru a denunţa taxele mari de şcolarizare, potrivit unei înregistrări video difuzate de agenţia de presă DHA.

În timpul ciocnirilor au fost arestate 22 de persoane.

Cu o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi şi având o mie de camere, această clădire imensă este denunţată de opoziţie, care o consideră o nouă dovadă a derivei autoritare a lui Erdogan, aflat la putere din 2003. Erdogan a fost comparat chiar cu fostul dictator român Nicolae Ceauşescu, după construcţia acestui palat.

Şeful statului turc a respins recent aceste critici, dând asigurări că palatul nu este "o proprietate privată" şi că el contribuie la "prestigiul Turciei".

Erdogan l-a găzduit acolo, vineri, pe primul său oaspete de marcă, Papa Francisc, care îşi încheie duminică o vizită de trei zile la Ankara şi Istanbul.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă