22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Protest PNL și USR în Parlament, la scurt timp după depunerea...

VIDEO. Protest PNL și USR în Parlament, la scurt timp după depunerea moțiunii de cenzură. Aleșii au adus pancarte cu lozinci anti-Guvern și au strigat “Rușine să vă fie!”

Aleșii PNL și USR au scandat lozinci contra Guvernului Grindeanu, miercuri, în plenul Parlamentului, după depunerea moțiunii de cenzură. Opozanții au ținut în mâini foi cu “Alegeri anticipate”, “Dragnea și tâlharii” sau “Refuz acest abuz”.

Șefa PNL, Raluca Turcan, a declarat, în cursul zilei de miercuri la Parlament, că va depune moțiunea de cenzură „Nu legalizați furtul în România”.

„Sper ca cetățenii de bună-credință, toți parlamentarii care cred în supremația Legii, să susțină această moțiune. Este soluția prin care putem ajunge la alegeri anticipate”, a declarat ea, explicând că au fost aduse aproximativ 120 de semnături.

 

Totodată, Turcan a anunțat că a vorbit și cu parlamentarii PMP.

PNL şi USR au strâns semnăturile pentru depunerea moţiunii de cenzură şi au convenit să susţină un singur text.

„Am finalizat textul moţiunii şi strângerea de semanături. Astăzi vom depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD- ALDE, împotriva acestui abuz institiţional şi împotriva legiferării hoţiei. Considerăm că acest Guvern a făcut de râs România şi trebuie să plece. Este singura soluţie onestă, demisia Guvernului şi alegeri anticipate", a declarat președinta interimară a PNL, Raluca Turcan.

Într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan, liderul USR, a declarat că membrii formațiunii au semnat moțiunea de cenzură.

„Momentul este extrem de grav și necesită instrumentul cel mai puternic pe care-l avem la îndemână împotriva abuzului comis de guvernul Grindeanu. Am semnat alături de PNL moțiunea de cenzură împotriva acestui executiv care a făcut un rău imens țării. Îi asteptam și pe parlamentarii PMP să se alăture opoziției și să încercăm împreună să oprim proiectele amnistiei și grațierii”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Cele mai citite

Expert Forum: Până pe 16 mai, partidele au cheltuit 11 milioane lei, pentru campania la alegerile europarlamentare şi peste 3,8 milioane lei pe campania...

Potrivit raportului Expert Forum, pentru europarlamentare, până la data de 16 mai au fost raportate venituri de 40 de milioane de lei, din care 14 milioane de lei...

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...
Ultima oră
Pe aceeași temă