9.5 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialVIDEO. Protest PNL și USR în Parlament, la scurt timp după depunerea...

VIDEO. Protest PNL și USR în Parlament, la scurt timp după depunerea moțiunii de cenzură. Aleșii au adus pancarte cu lozinci anti-Guvern și au strigat “Rușine să vă fie!”

Aleșii PNL și USR au scandat lozinci contra Guvernului Grindeanu, miercuri, în plenul Parlamentului, după depunerea moțiunii de cenzură. Opozanții au ținut în mâini foi cu “Alegeri anticipate”, “Dragnea și tâlharii” sau “Refuz acest abuz”.

Șefa PNL, Raluca Turcan, a declarat, în cursul zilei de miercuri la Parlament, că va depune moțiunea de cenzură „Nu legalizați furtul în România”.

„Sper ca cetățenii de bună-credință, toți parlamentarii care cred în supremația Legii, să susțină această moțiune. Este soluția prin care putem ajunge la alegeri anticipate”, a declarat ea, explicând că au fost aduse aproximativ 120 de semnături.

 

Totodată, Turcan a anunțat că a vorbit și cu parlamentarii PMP.

PNL şi USR au strâns semnăturile pentru depunerea moţiunii de cenzură şi au convenit să susţină un singur text.

„Am finalizat textul moţiunii şi strângerea de semanături. Astăzi vom depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD- ALDE, împotriva acestui abuz institiţional şi împotriva legiferării hoţiei. Considerăm că acest Guvern a făcut de râs România şi trebuie să plece. Este singura soluţie onestă, demisia Guvernului şi alegeri anticipate", a declarat președinta interimară a PNL, Raluca Turcan.

Într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan, liderul USR, a declarat că membrii formațiunii au semnat moțiunea de cenzură.

„Momentul este extrem de grav și necesită instrumentul cel mai puternic pe care-l avem la îndemână împotriva abuzului comis de guvernul Grindeanu. Am semnat alături de PNL moțiunea de cenzură împotriva acestui executiv care a făcut un rău imens țării. Îi asteptam și pe parlamentarii PMP să se alăture opoziției și să încercăm împreună să oprim proiectele amnistiei și grațierii”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Cele mai citite

Guvernul modifică normele privind drapelul național. Președinții de Consilii Județene sunt obligați să-l poarte, ca și primarii

Președinții de Consilii Județene vor fi obligați să poarte eșarfa cu drapelul național al României, așa cum, până acum, erau obligați doar primarii. Pentru...

O altă poză cu Cherecheș, în care primarul apare mult mai avariat

Povestea scăpată pe surse de Poliția Română către jurnaliști (adică pe Whatsapp) e că Cherecheș și o mătușă goneau cu 200 de km la...

Lovitură în Guvern. Ciolacu, avertisment cu privire la remanieri

Premierul Marcel Ciolacu le-a dat două teme membrilor Cabinetului pentru începutul lunii decembrie: bugetul pe 2024 şi reorganizarea ministerelor. "Am şi două teme pentru început...
Ultima oră
Pe aceeași temă