8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialProtest la Cracovia împotriva înmormântării lui Lech Kaczynski la Wawel

Protest la Cracovia împotriva înmormântării lui Lech Kaczynski la Wawel

Câteva sute de persoane au manifestat marţi seara la Cracovia pentru a protesta faţă de anunţul privind înmormântarea preşedintelui Lech Kaczynski şi a soţiei sale la catedrala Wawel a regilor Poloniei, situată în centrul acestui oraş, a anunţat agenţia PAP, citată de AFP.

 

Potrivit Mediafax, manifestanţii, reuniţi în faţa arhiepiscopiei, purtau o pancartă pe care se putea citi “Este el cu adevărat demn de regi?” şi scandând “Nu la Wawel”, “Powazki”, numele celebrului cimitir din Varşovia.

Locul de înmormântare a fost anunţat oficial marţi de arhiepiscopul Cracoviei, cardinalul Stanislaw Dziwisz.

“Mesa va avea loc duminică la ora 14.00 (15.00 ora României), în faţa bisericii Notre-Dame. Apoi, cortegiul se va deplasa la Wawel”, a declarat cardinalul.

La Wawel sunt înmormântaţi regii dinastiei Jagellon, precum şi părintele independenţei poloneze în 1918, mareşalul Jozef Pilsudski, generalul Wladyslaw Sikorski, şeful Guvernului polonez în exil la Londra în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, decedat, ca şi preşedintele Kaczynski, într-un accident de avion.

Sikorski a murit la 4 iulie 1943, când avionul cu care se deplasa, aparţinând Forţei Regale Britanice, s-a prăbuşit în mare, la câteva secunde după decolarea sa din Gibraltar.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă