4.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialPROTEST INEDIT. Creatorii Dolce&Gabbana şi-au închis magazinele din Milano

PROTEST INEDIT. Creatorii Dolce&Gabbana şi-au închis magazinele din Milano

Creatorii casei de modă Dolce&Gabbana au decis să închidă pentru trei zile magazinele pe care le deţin în Milano, în semn de protest faţă de acuzaţiile de fraudă fiscală care le-au fost aduse, informează Mediafax citând dailymail.co.uk.

Creatorii de modă italieni Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au ales această formă de protest din cauză că au fost “puşi la zidul infamiei” ca urmare a acuzaţiilor de fraudă fiscală care le-au fost aduse.

Începând de vineri, trecătorii pot vedea afişe cu textul “Chiuso per indignazione/ Closed for indignation” (Închis din cauza indignării, n.r.) pe geamurile magazinelor casei de modă Dolce&Gabbana din Milano, oraşul în care Domenico Dolce şi Stefano Gabbana şi-au lansat prima lor colecţie, în 1985.

Domenico Dolce şi Stefano Gabbana sunt furioşi din cauza “atacurilor” primite din partea autorităţilor italiene şi din cauza faptului că au fost puşi “la stâlpul infamiei” de către presa din Italia, ca urmare a acuzaţiilor de fraudă fiscală care le-au fost aduse, dar pe care cei doi le-au negat întotdeauna.

Potrivit dailymail.co.uk, cei doi creatori de modă nu poartă încă uniforme de puşcăriaş, întrucât sistemul de justiţie din Italia prevede că orice persoană găsită vinovată de către instanţă are dreptul să facă recurs de cel puţin două ori.

Totuşi, administraţia din Milano a anunţat că cei doi creatori de modă nu vor mai putea să folosească spaţii publice pentru show-urile lor, din cauză că acest lucru ar afecta imaginea oraşului.

“De fiecare dată când creatorii de modă Dolce şi Gabbana au depus cereri pentru a obţine spaţii publice (pentru prezentările lor, n.r.), consiliul municipal le-a închis uşile în faţă”, a declarat directorul comercial al casei de modă, Franco D’Alfonso. “Creaţiile lor sunt apreciate peste tot în lume. Nu avem nevoie de un scandal cu acuzaţii de fraudă fiscală pentru a ne promova”, a adăugat acesta.

Anunţul făcut de municipalitatea din Milano a fost primit cu furie de către cei doi creatori de modă. “Cei de la consiliul municipal din Milano: Sunteţi dezgustători!”, a scris Stefano Gabbana pe contul său de pe reţeaua de socializare Twitter.

Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au fost condamnaţi, pe 19 iunie, de Tribunalul din Milano la o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare pentru fraudă fiscală

Cele mai citite

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...

“ANAF – Ultimul cartuș” – regia Marcel Boloș, în curând, la buticul tău!

Ilustrație: Marian Avramescu După episoade repetate de Brigada DIVERtiSmEnt “La munte și la mare”, pe banii statului, actorii lipsiți de talent ai Agenției Naționale...

Ariana, solitarul de pe inelul Rotschild

Familia Rotschild este unul dintre cele mai însemnate repere financiare ale ultimelor două secole. Cele mai multe dintre evenimentelor importante care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă