11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialProtest în Petroşani. Ce vor angajaţii CE Hunedoara de la Guvern

Protest în Petroşani. Ce vor angajaţii CE Hunedoara de la Guvern

Peste 1.300 de persoane, angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara (CEH), protestează, vineri după-amiază, în centrul oraşului Petroşani, pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă mineritul din Valea Jiului, relatează Mediafax

De asemenea, protestatarii cer Guvernului crearea unei strategii energetice în care să fie cuprins şi CEH.

Mitingul era programat să se desfăşoare în faţa Casei de Cultură, însă, datorită numărului mare de participanţi, oamenii ajung până aproape de Primăria Petroşani, ambele instituţii fiind în zona centrală a oraşului.

Citeşte şi: Ce sumă primește Complexul Energetic Hunedoara de la Comisia Europeană

Protestatarii au vuvuzele şi scandează lonzinci precum “Noi suntem Hunedoara, nu omorâţi Hunedoara”.

Ei cer Guvernului să creeze cât mai repede o strategie energetică în care să fie cuprins şi Complexul Energetic Hunedoara şi susţin că, în caz contrar, peste 6.000 de locuri de muncă vor fi desfiinţate.

Protestul este programat să se desfăşoare până la ora 16.00.

Sute de angajaţi ai CEH au protestat şi săptămâna trecută, în faţa Prefecturii Hunedoara şi în curtea Termocentralei Mintia, printre revendicări fiind și crearea unei strategii energetice naționale care să cuprindă termocentralele Mintia și Paroșeni și minele din Valea Jiului și desființarea unei firme deschise în luna aprilie care a preluat o parte din servicii și care ar fi generatoare de costuri mari.

Citeşte şi: Hunedoara: Peste 300 de energeticieni protestează în faţa Prefecturii

Ca urmare a pierderilor înregistrate în 2013 și în 2014, Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu probleme grave de lichiditate.

Complexul Energetic Hunedoara, cu sediul la Petroșani, județul Hunedoara, deține o cotă de piață de aproximativ 5% din producția de energie electrică din România și are aproximativ 6.500 de angajați.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă