15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialProtest antiprezidenţial şi în capitala Yemenului

Protest antiprezidenţial şi în capitala Yemenului

Mii de tineri yemeniţi protestează, sâmbătă, în centrul capitalei Yemenului, Sanaa, cerând plecarea preşedintelui Ali Abdallah Saleh, la o zi după demisia omologul său egiptean Hosni Mubarak, la presiunea protestatarilor, informează Mediafax.

“După Mubarak este rândul lui Ali”, scandează aproximativ 4.000 de protestatari, majoritatea studenţi.

“Pleacă, pleacă Ali!”, “Poporul vrea căderea regimului”, scandau manifestanţii, care au defilat de la Universitatea din Sanaa spre centrul capitalei.

Manifestaţia a fost declanşată în urma unui conflict între un grup de studenţi şi partizanii partidului aflat la putere, Congresul Popular General (CPG), care voiau să împiedice un student să afişeze o pancartă la intrarea în Universitate, potrivit unor martori.

Protestatarii se aflau în jurul prânzului pe bulevardul Jamal Abdel Nasser, din centrul capitalei, la circa 500 de metri de piaţa Tahrir, ocupată de partizani ai partidului prezidenţial.

Câteva mii de manifestanţi, printre care şi deputaţi ai opoziţiei şi militanţi pentru drepturile omului, au manifestat de asemenea vineri seara, în centrul capitalei yemenite, pentru a sărbători plecarea preşedintelui egiptean şi a cere căderea regimului lui Ali Abdallah Saleh.

Dar câteva mii de manifestanţi ai CPG au intervenit şi i-au înlăturat fără violenţă din piaţă. Sâmbătă dimineaţă, CPG a ridicat corturi pentru o expoziţie în piaţă, pentru a împiedica opoziţia să manifesteze acolo.

Zeci de mii de partizani ai opoziţiei au manifestat deja la 3 februarie împotriva lui Ali Abdallah Saleh, aflat la putere de 32 de ani, dar manifestaţiile au fost întrerupte şi opoziţia parlamentară i-a cerut preşedintelui să îndeplinească promisiunile de reforme.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...
Ultima oră
Pe aceeași temă