3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialProtest al angajaţilor Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, care cer demisia directorului

Protest al angajaţilor Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, care cer demisia directorului

Câteva sute de angajaţi ai Companiei Naţionale “Administraţia Porturilor Maritime” Constanţa (CNAPMC) au declanşat, luni dimineaţă, o grevă spontană şi au blocat intrările în sediul societăţii, cerând demiterea directorului Aurelian Andrei Popa, relatează Mediafax.

Angajaţii de pe platforma portuară, care protestează de mai multe săptămâni faţă de conducerea CNAPMC, s-au prezentat în faţa sediului companiei, pentru pichetarea acestuia, după care nu au mai vrut să plece, declansând o grevă spontană, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit prim-vicepreşedintelui sindicatului din cadrul CNAPMC, Marian Ştefan, principala revedicare a salariaţilor din cadrul companiei este demisia sau demiterea directorului general, Aurelian Popa, “un om opac, adus aici pe alte criterii decât cele de creştere a productivităţii”.

Salariaţii îl acuză pe directorul societăţii de încălcări repetate ale contractului coletiv de muncă şi de faptul că a modificat, cu acordul Consiliului de Administraţie şi Adunării Generale a Acţionarilor, regulamentul companiei.

“De asemenea, vrea să facă o externalizare a celor trei sucursale, iar noi nu înţelegem motivaţia. Această companie, în 22 de ani, a funcţionat numai pe profit şi considerăm că această externalizare se face nu după criterii economice, ci clientelare. Suntem dezamăgiţi de această încercare de a lua bani din avut public şi transferarea lor în buzunare particulare”, a mai afirmat Marian Ştefan, care a precizat că salariaţii spun că nu vor pleca din faţa sediului CNAPMC până când “vor fi auziţi şi li se va face dreptate”.

Protestele în faţa sediului Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Constanţa continuă de mai multe săptămâni, chiar dacă directorul Aurelian Popa a atacat în instanţă acţiunea angajaţilor contestând legalitatea acesteia.

Instanţa a decis însă săptămâna trecută că acţiunile sindicaliştilor sunt legale, astfel că angajaţii pichetează zilnic sediul CNAPMC.

Cele mai citite

Suedia avertizează privind spionajul rus, în special în Arctica

Serviciile de informaţii suedeze (SÄPO) au avertizat miercuri cu privire la ameninţarea teritorială reprezentată de spionajul rus, în special în Arctica, pe măsură ce...

Rusia – Ucraina, ziua 707: Zelenski trimite o delegație pentru negocieri la granița cu Polonia

După zile de proteste ale fermierilor polonezi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vrea acum să îi trimită pe prim-ministrul Denis Şmîhal şi pe alţi membri...

Alegerile lu’ Nichipercea – Puterea.ro

În 1999, în vizita sa în România, Papa Ioan Paul al II-lea a rostit o frază memorabilă: “În scrieri vechi țara voastră e...
Ultima oră
Pe aceeași temă