13.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialProrectorul de la Petrosani, victima unui accident

Prorectorul de la Petrosani, victima unui accident

– Proaspat ales prorector al Universitatii din Petrosani, Viorel Voin, s-a "inveselit" si a cazut pe scari
Universitatea Petrosania are, de miercuri seara, o noua echipa de conducere.  Momentul a fost umbrit de accidentarea grava a unui prorector proaspat ales. Imediat dupa sedinta Senatului Universitatii Petrosani, Viorel Voin, a ajuns la Spitalul de Urgenta Petrosani, dupa ce a cazut, pe scari, de la etajul IV al imobilului in care locuieste. "Din datele de pana acum putem spune ca pacientul a fost internat cu multiple leziuni la maini si picioare si este foarte posibil sa aiba multiple leziuni interne. Barbatul a fost adus miercuri seara si medicii de la urgenta i-au acordat primele ingrijiri, in prezent fiind internat la sectia ATI", a declarat dr. Catalin Popa, coordonatorul SMURD Valea Jiului.

Explicatia universitatii pentru cazatura prorectorului este ca acesta era obosit.  
Noul rector al Universitatii Petrosani este profesorul Emil Pop, fost prorector al institutiei de invatamant superior, care a obtinut 37 de voturi din cele 41 posibile.
Contracandidatul lui Emil Pop a fost decanul Facultatii de Mine, Ioan Dumitrescu, care a obtinut insa doar patru  voturi ale membrilor Senatului. Cei doi profesori universitari au prezintat in plen cate un program managerial, iar tinta stabilita a fost aceeasi, respectiv ridicarea institutiei la nivel european, prin folosirea,  in principal, a resurselor existente in interiorul Universitatii.
In programul managerial, actualul rector al Universitatii Petrosani a precizat ca "sprijinirea comunitatii academice, cadre didactice si studenti, in vederea dezvoltarii universitatii, este bazata pe principiile si paradigmele reformei invatamantului, astfel incat pana in anul 2012 aceasta sa devina o institutie moderna".
In cadrul sedintei de alegeri, au fost desemnati si cei trei noi prorectori ai institutiei de invatamant superior din Petrosani. Acestia sunt Ilie Mitran, Ilie Rascolean si Viorel Voin, iar secretar stiintific a fost desemnat Marian Marcu. In acelasi timp, fostul rector, Nicolae Dima, a fost numit primul presedinte al Universitatii Petrosani si urmeaza sa i se stabileasca atributiile.

OBIECTIVE
Profesorul Emil Pop, care a castigat batalia pentru Rectorat, a aratat ca obiectivul general de progres al Universitatii poate fi atins prin utilizarea unor principii de reforma manageriala si structurala. Acestea ar fi continuitatea, descentralizarea activitatilor, transparenta actiunilor si deciziilor, centrarea obiectivelor pe necesitatile cadrelor didactice si studentilor, cooperarea cu parteneri interni, externi sau comunitatea locala, ori prin colaborarea cu partenerii sociali.

Cele mai citite

Germania anticipează stagnare economică în 2024, conform noilor previziuni guvernamentale

Guvernul Germaniei se pregătește să revizuiască în scădere previziunile economice pentru 2024, în contextul în care cea mai mare economie a Europei se confruntă...

Incident șocant lângă Capitală: a tras cu o armă spre curtea unei locuințe

Un localnic din comuna Cornetu, de lângă Capitală, a anunțat la 112 că un bărbat a tras cu arma spre curtea sa. Din fericire,...

România a atras investiții străine directe de 6,74 miliarde de euro în 2023, cu mult mai puțin față de un an în urmă

România a atras investiții străine directe (ISD) de 6,74 miliarde de euro în 2023, în scădere semnificativă față de recordul de 10 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă