14.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialPropunere PNL: Banii corupților, folosiți pentru creșe și grădinițe

Propunere PNL: Banii corupților, folosiți pentru creșe și grădinițe

Deputata PNL Cristina Pocora propune ca toate sumele, bunurile și proprietățile confiscate de la persoane condamnate pentru coprupție să se constituie într-un Fond special pentru Copii, pe care administraţia locală să-l folosească pentru sedii de creșe, grădinițe, adăposturi sau clinici medicale, conform Mediafax.

”Fiecare discuție legată de investiția în viitor, în copii, în școală și sănătate, se lovește întotdeauna de lipsa de finanțare. Din acest motiv, în calitate de parlamentar și de membru al Comisiei pentru muncă, dar mai ales în calitate de mamă, propun ca toate sumele, bunurile și proprietățile confiscate de la cei care au furat din banul public, să se constituie într-un Fond special pentru Copii, un fond special din care banii să poată fi folosiți exclusiv pentru a oferi copiilor noștri un sprijin, o siguranță, un viitor mai bun”, a precizat Cristina Pocora, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit deputatului PNL, ”corupții României pe care îi vedem astăzi anchetați și condamnați au cărat banii publici cu sacoșele, furând, prin acțiunile lor penale, nu doar bugetul de stat, ci si trecutul și prezentul unor generații”.

”Este momentul să aducem înapoi aceste zeci-sute de milioane de euro, însă nu pentru a le vărsa în oala mare și fără fund a bugetului, de unde riscăm ca toate aceste sume să fie încă odată plimbate cu sacoșa, ci acești bani trebuie direcționați special către investiții în copii, în viitor”, arată Pocora.

Deputata PNL mai afirmă că ideea unei altfel de valorificări a averilor confiscate este susținută inclusiv de către cele mai puternice asociații profesionale și organizații non-guvernamentale, care consideră că o mare problemă o reprezintă exact soarta bunurilor confiscate, care ajung, de cele mai multe ori, să fie vândute pe nimic.

Cristina Pocora menţionează că, în lipsa unor reglementări clare în ceea ce privește activitatea de gestionare a bunurilor sechestrate, acestea se depreciază rapid, chiar pe perioada procedurilor judiciare, pierzându-și aproape toată valoarea până când ajung să fie scoase la licitație

” Exact aceste bunuri, dobândite prin fapte de corupție și pe care statul român nu are bani să le întrețină, pot reprezenta colacul de salvare pentru cei mai nevoiași copii, pentru soarta unor măsuri de sprijinire a acestora.Tocmai aceste bunuri asupra cărora s-a pus sechestru și nu pot fi vândute la valoarea estimată, în loc să devină o altă "afacere bună" pentru cineva, pot fi folosite de comunitatea locală în scopuri sociale. Vorbim despre clădiri, autoturisme sau utilaje, ce pot fi utilizate de către administratia locală, care, în cazul imobilelor, le poate transforma foarte bine sedii pentru creșe, grădinițe, after-school, adăposturi, clinici”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Cele mai citite

Sforarul șef al Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, încă 5 luni administrator provizoriu ilegal la RAR

Sforarul șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, și-a prelungit ilegal, cu acordul ministrul Sorin Grindeanu, provizoratul ca administrator al Registrului...

Ciolacu cere explicații de la șeful Transgaz pentru achiziția de iPhone-uri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că îl va chema la explicații pe Ion Sterian, șeful Transgaz, după ce compania a achiziționat iPhone-uri...

Inchiziția lui Putin retrage autori clasici de pe rafturi!

Rusia lui Putin coboară, pe zi ce trece, în infernul unei dictaturi detestabile. Sunt retrase peste 250 de titluri de cărți de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă