11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialProiectul de majorare cu 177% a salariilor din Educație, APROBAT de Cîmpeanu

Proiectul de majorare cu 177% a salariilor din Educație, APROBAT de Cîmpeanu

Un proiect de majorare de salarii în Educație cu 177% a fost aprobat, joi, de Ministerul Educației și a fost trimis către Ministerul Muncii, informează B1 TV.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpenanu, a declarat că mărirea cerută vizează lectorii și  șefii de lucrări.

Citește și: Sindicaliștii din Educație cer mărirea salariilor, după creșterile din Sănătate: Se creează o nedreptate inacceptabilă

“Este un proiect pe marginea legii salarizării. Această creștere de 177% este maxim, pentru  lectorii și șefii de lucrări, deoarece aceștia aveau salarii apropiate debutanților. Propunerea pleacă de la un minim de 70% și pentru preuniversitar și pentru universitar. Proiectul a fost aprobat de Ministerul Educației și a fost trimis către cel al Muncii”, a spus Cîmpeanu, care a precizat că acest proiect va fi discutat luni cu prim ministru, împreună cu sindicatele.

El a precizat că proiectul este rodul consultărilor care s-au derulat pe o perioadă de două săptămâni împreună cu sindicatele din educație și a fost înaintat Ministerului Muncii și urmează să fie analizat împreună cu ministrul de Finanțe.

Ministrul a afirmat că vor avea loc luni, 24 august, consultări împreună cu reprezentanții sindicatelor și cu premierul Victor Ponta.

“Acest material mai cuprinde și alte elemente cum ar fi sporul de mediul rural , mediu izolat între 5 și 20 %, sporul pentru cei care lucrează în învățământul special de 15 %, sporul pentru dirigenție de 10% și alte astfel de sporuri sunt cuprinse în propunerile pe care MECȘ le-a avansat deja către ministerul Muncii”, a detaliat Cîmpeanu.

Întrebat de când ar trebui să intre în vigoare aceste măriri, el a spus că știe de o propunere care ar viza o creștere salarială de 10% din luna decembrie a acestui an.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că începând cu 1 octombrie salariile medicilor vor creşte cu 25 de procente.

“Putem de la 1 octombrie să aplicăm o creştere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical”, precizând că vor beneficia de aceste majorări aproximativ 181.000 de persoane în reţeaua Ministerului Sănătăţii şi autoriăţilor publice locale şi peste 13.000 de persoane din ministerele care au reţea proprie de sănătate.

Sindicaliștii din Educație au declarat, miercuri, că decizia de majorare a salariilor a angajațiilor din Sănătate este una justă, însă a ținut să precizeze că și salariile din Educație ar trebui mărite.

 

 

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă