10.2 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialProiectul de amenajare a showroomului de uşi de garaj MCA de la...

Proiectul de amenajare a showroomului de uşi de garaj MCA de la Timişoara, selectat la Bienala Naţională de Arhitectură 2014

Proiectul realizat de arhitectul Dragoş-Constantin Marian pentru amenajarea interioară a celui mai mare showroom de uşi secţionale din România, inaugurat de MCA Grup la Timişoara, în 2013, a fost selectat la secţiunea „Arhitectura spaţiului interior”, din cadrul Bienalei Naţionale de Arhitectură 2014.

Evenimentul aflat la cea de-a XI-a ediţie este organizat de Uniunea Arhitecţilor din România, în colaborare cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, din Bucureşti, şi se va desfăşura sub forma unei expoziţii-concurs, între 15-30 octombrie 2014.

Spaţiul de prezentare MCA este echipat după indicaţiile precise ale arhitectului Dragoş-Constantin Marian, fiind aplicat un concept modern, cu o cromatică vie şi o volumetrie ritmată. În showroom este expusă întreaga gamă de produse a MCA, de la sisteme de închidere automatizată – uşi de garaj secţionale, grilaje metalice, automatizări şi garduri de aluminiu pentru porţi – şi până la soluţiile de umbrire automatizate sau manuale, precum termo-storuri, copertine, pergole şi umbrare.

Poziţionarea aerisită a mostrelor, lăsând accesul foarte lejer în adâncimea spaţiului, invită la interacţiunea cu produsele ca şi cum acestea ar fi actorii unui teatru modern. Clienţii îşi pot alege modelele şi culorile dorite pentru casele lor inspirându-se din oferta vastă prezentată în showroom.  

“Ca pe orice scenă, am căutat să neutralizez contextul – pardoseala, pereţii, tavanul – căutând în acelaşi timp evidenţierea “actorilor” – prin lumină, culoare, dimensiuni, spaţialitate, pondere. Prin modul de suprapunere vizuală a produselor, variat colorate, pe un principiu asemănător caleidoscopului, fără un volum mare al suporturilor acestora, oferim vizitatorilor oportunitatea de a-şi realiza propriile asocieri cromatice între sistemele de umbrire sau închidere şi faţade“, a explicat arhitectul.

Showroomul MCA se află pe strada Liviu Rebreanu, Timişoara, lângă AGIP, şi poate fi vizitat între orele 9.30 şi 18.30, de luni până vineri.

Proiectul de amenajare a showroomului MCA Timişoara concurează la Bienala Naţională de Arhitectură 2014, secţiunea E- Arhitectura spaţiului interior, cu numărul E-006 | Spaţiu de prezentare sisteme pentru construcţii. Arhitect Dragoş-Constantin Marian.

Cele mai citite

INCREDIBIL! Sala polivalentă din Slatina va costa mai mult decât cea de la Iași și din Budapesta

La sfârșitul săptămânii trecute, s-a anunțat construirea a două săli polivalente la Iași și Slatina, dar, surprinzător, investiția din municipiul reședință a județului...

o candidatură așteptată declarații o atitudine deschisă

Într-o mișcare deloc surprinzătoare, Cristian Popescu Piedone, edilul sectorului 5, și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei în cadrul alegerilor viitoare. Cu declarații hotărâte...

Descoperă noul magazin online vlmshop.ro pentru Soluții profesionale de ambalare

Suntem încântați să anunțăm lansarea noului nostru magazin online https://vlmshop.ro dedicat produselor de la firma VLM Poliplast. Această inițiativă reprezintă o oportunitate pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă