19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialProiectil de artilerie, cu încărcătură activă, găsit pe un câmp din Ialomiţa

Proiectil de artilerie, cu încărcătură activă, găsit pe un câmp din Ialomiţa

Un proiectil de artilerie, cu încărcătura activă, a fost descoperit de către un localnic pe un câmp din localitatea Mărculeşti (Ialomiţa), unde anul trecut un bărbat a murit după ce a încercat să taie cu flexul un element de muniţie găsit în zonă, relatează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, George Damian, proiectilul găsit acum este extrem de periculos, cu încărcătura activă.

„Echipajul pirotehnic al ISU Ialomiţa a intervenit pentru ridicarea, transportul şi predarea elementului de muniţie la o unitate militară din judeţul Călăraşi, în vederea depozitării şi distrugerii. Este un proiectil exploziv de artilerie de calibru 120 milimetri, descoperit pe un câmp din Mărculeşti, de către un cetăţean care a apelat la 112. Elementul de muniţie, extrem de periculos, avea încărcătura de explozie activă, fiind un real pericol în cazul manipulării necorespunzătoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa.

În 9 august 2011, un bărbat din comuna Mărculeşti şi-a pierdut viaţa după ce a încercat să taie cu flexul unul dintre cele 12 proiectile de război pe care le găsise în curtea casei sale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă