19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialProiecte de 500 de milioane de euro aprobate în Nord-Vest

Proiecte de 500 de milioane de euro aprobate în Nord-Vest

În cadrul programului operaţional sectorial de mediu au fost aprobate de către Uniunea Europeană cinci proiecte în cadul Regiunii Nord-Vest. Astfel, în cadrul Axei Prioritare 1, „extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată”, şase proiecte au fost estimate să fie aprobate, iar dintre acestea cinci au fost deja aprobate.

Proiectul Cluj-Sălaj, al Companiei de Apă Someş, a primit o finanţare de 197 de milioane de euro, iar cel de la Satu-Mare va fi finanţat cu 103 milioane de euro. Celelalte trei proiecte sunt Turda-Câmpia Turzii, în valoare de 80 de milioane de euro, Bistriţa-Năsăud, 83 de milioane de euro şi cel din Bihor, care a primit tot aceeaşi sumă. Aceste proiecte presupun refacerea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare din localităţile urbane şi dintr-o mare parte a localităţilor rurale.

Proiecte de 3 milioane de lei

Proiectul din Maramureş este doar la stadiul de evaluare şi are o finanţare de 120 de milioane de euro. „În total au fost 21 de proiecte implementate de peste trei milioane de lei. De asemenea, în cadrul axei prioritare 2, de dezvoltare a sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate, au fost trei proiecte aprobate, iar la axa prioritară 3, reducerea poluării şi diminuarea efectelor schimbărilor climatice prin restructurarea şi reabilitarea sistemelor de încălzire urbană în localităţile cele mai afectate de poluare, a fost aprobat doar un proiect, cel de la Oradea, de 78 de milioane de euro”, a declarat Codruţa Simule, Şef Birou Programare în cadrul Programului Opeaţional Sectorial de Mediu.

 

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă