10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia vrea ca elevii să fie supravegheați pe Internet

Rusia vrea ca elevii să fie supravegheați pe Internet

Elevii ruși ar putea fi supravegheați pe Internet, conform unui proiect de lege inițiat de Ministerul rus al Educației, relatează Mediafax.

Potrivit proiectului privind protecția antiteroristă, conducerile liceelor şi universităilor ruse urmează "să analizeze site-urile personale ale elevilor şi personalului" şi să întocmească dosare ceu cei "care au tendinţa să încalce regulile".

Proiectul prevede că acestora le revine şi sarcina să "supravegheze în permanenţă Internetul", cu scopul de a colecta date despre "activităţile teroriste" din regiunea în care se află.

Orice informaţie, inclusiv anonimă, cu privire la comportamentul "neobişnuit" al unui elev va fi transmisă FSB (serviciul federal de securitate, fostul KGB) sau Ministerului de Interne, prevede proiectul de lege.

La o zi după ce a fost postat pe site-ul Guvernului, proiectul a provocat, vineri, reacţii din partea comunităţii cadrelor didactice.

"Este vorba fie despre o absurditate birocratică, fie, mai degrabă, despre o tentativă de a pune sub supraveghere elevii şi cadrele didactice care nu aprobă puterea actuală", şi-a exprimat indignarea Andrei Demidov, liderul unui sindicat, citat de cotidianul online gazeta.ru.

"Pentru moment, proiectul se află în stadiul de dezbatere publică", a subliniat Ministerul Educaţiei, citat de cotidianul Kommersant.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă