0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021
AcasăSpecialProiect : Aproape 100 km de piste noi pentru biciclete în Capitală

Proiect : Aproape 100 km de piste noi pentru biciclete în Capitală

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) se află proiectul privind implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Capitalei, relatează Mediafax.

"Primăria Municipiului Bucureşti şi-a propus a realiza o reţea mai extinsă a pistelor de bicicletă din Municipiul Bucureşti, care să asigure condiţii de circulaţie fluente şi sigure pentru biciclişti, estimându-se că prin realizarea acesteia, va creşte numărul utilizatorilor acestui mijloc de deplasare în detrimentul transportului auto", se arată în document.

Valoarea investiţiei este de 9,88 milioane de euro inclusiv TVA, iar durata de execuţie a proiectului, 18 luni.

Astfel, municipalitatea urmează să amenajeze 97,7 de kilometri de piste de biciclete pe 60 de străzi, 78 de parcări publice pentru biciclete private, 18 centre de închiriere a acestora, un centru de monitorizare şi coordonare a activităţii şi puncte intermodale care să asigure conexiunea între biciclete şi mijloacele de transport în comun. Fiecare pistă unidirecţională va avea o lăţime de un metru.

Potrivit documentului, vor fi reconfigurate mai multe artere de circulaţie, pentru realizarea noilor piste fiind amenajate spaţii de parcare şi de depozitare a bicicletelor, dar şi "puncte intermodale care să asigure accesul către staţiile de transport public atât a pietonilor cât şi a bicicliştilor".

La începutul lunii aprilie, Guvernul a aprobat un mecanism care prevede că sumele obţinute de stat din comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pot fi utilizate pentru proiecte urgente, printre acestea fiind şi proiectul de amenajare a unei piste de biciclete în centrul Bucureştiului, cu costuri estimate la 44,6 milioane de lei.

Cele mai citite

Scandal cu salariile profesorilor

Pentru a acorda majorarările salariale de 16% din învățământ, amânate timp de doi ani, Guvernul are nevoie de aproximativ 3,8 miliarde lei, iar sindicaliștii...

SUA vor să afle dacă Iranul este sincer privind programul nuclear

SUA au afirmat miercuri, în ajunul reluării negocierilor pentru salvarea acordului privind programul nuclear al Iranului, că vor stabili rapid dacă Iranul este în...

Unde va ajunge compromisul pentru salariile din învățământ

Angajații din sistemul de învățământ s-au obișnuit deja de mulți ani să fie categoria socio-profesională cea mai vitregită de salarii bune sau măcar decente. Acum,...
Ultima oră
Pe aceeași temă