1.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăSpecialProiect : Aproape 100 km de piste noi pentru biciclete în Capitală

Proiect : Aproape 100 km de piste noi pentru biciclete în Capitală

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) se află proiectul privind implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Capitalei, relatează Mediafax.

"Primăria Municipiului Bucureşti şi-a propus a realiza o reţea mai extinsă a pistelor de bicicletă din Municipiul Bucureşti, care să asigure condiţii de circulaţie fluente şi sigure pentru biciclişti, estimându-se că prin realizarea acesteia, va creşte numărul utilizatorilor acestui mijloc de deplasare în detrimentul transportului auto", se arată în document.

Valoarea investiţiei este de 9,88 milioane de euro inclusiv TVA, iar durata de execuţie a proiectului, 18 luni.

Astfel, municipalitatea urmează să amenajeze 97,7 de kilometri de piste de biciclete pe 60 de străzi, 78 de parcări publice pentru biciclete private, 18 centre de închiriere a acestora, un centru de monitorizare şi coordonare a activităţii şi puncte intermodale care să asigure conexiunea între biciclete şi mijloacele de transport în comun. Fiecare pistă unidirecţională va avea o lăţime de un metru.

Potrivit documentului, vor fi reconfigurate mai multe artere de circulaţie, pentru realizarea noilor piste fiind amenajate spaţii de parcare şi de depozitare a bicicletelor, dar şi "puncte intermodale care să asigure accesul către staţiile de transport public atât a pietonilor cât şi a bicicliştilor".

La începutul lunii aprilie, Guvernul a aprobat un mecanism care prevede că sumele obţinute de stat din comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pot fi utilizate pentru proiecte urgente, printre acestea fiind şi proiectul de amenajare a unei piste de biciclete în centrul Bucureştiului, cu costuri estimate la 44,6 milioane de lei.

Cele mai citite

China ajustează măsurile de gestionare a pandemiei COVID

Vice-premierul Sun Chunlan a cerut eforturi suplimentare pentru a îmbunătăţi măsurile de prevenire şi control a pandemiei de COVID-19, îndemnând la optimizarea politicilor de...

China ajustează măsurile de gestionare a pandemiei COVID

Vice-premierul Sun Chunlan a cerut eforturi suplimentare pentru a îmbunătăţi măsurile de prevenire şi control a pandemiei de COVID-19, îndemnând la optimizarea politicilor de...

Un pom de Crăciun al „invincibilității” urmează să fie instalat la Kiev

Un pom de Crăciun al „invincibilității” va fi instalat în capitala ucraineană Kiev. Bradul va avea o înălțime de 12 metri și va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă