16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialProiect : Aproape 100 km de piste noi pentru biciclete în Capitală

Proiect : Aproape 100 km de piste noi pentru biciclete în Capitală

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) se află proiectul privind implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Capitalei, relatează Mediafax.

"Primăria Municipiului Bucureşti şi-a propus a realiza o reţea mai extinsă a pistelor de bicicletă din Municipiul Bucureşti, care să asigure condiţii de circulaţie fluente şi sigure pentru biciclişti, estimându-se că prin realizarea acesteia, va creşte numărul utilizatorilor acestui mijloc de deplasare în detrimentul transportului auto", se arată în document.

Valoarea investiţiei este de 9,88 milioane de euro inclusiv TVA, iar durata de execuţie a proiectului, 18 luni.

Astfel, municipalitatea urmează să amenajeze 97,7 de kilometri de piste de biciclete pe 60 de străzi, 78 de parcări publice pentru biciclete private, 18 centre de închiriere a acestora, un centru de monitorizare şi coordonare a activităţii şi puncte intermodale care să asigure conexiunea între biciclete şi mijloacele de transport în comun. Fiecare pistă unidirecţională va avea o lăţime de un metru.

Potrivit documentului, vor fi reconfigurate mai multe artere de circulaţie, pentru realizarea noilor piste fiind amenajate spaţii de parcare şi de depozitare a bicicletelor, dar şi "puncte intermodale care să asigure accesul către staţiile de transport public atât a pietonilor cât şi a bicicliştilor".

La începutul lunii aprilie, Guvernul a aprobat un mecanism care prevede că sumele obţinute de stat din comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pot fi utilizate pentru proiecte urgente, printre acestea fiind şi proiectul de amenajare a unei piste de biciclete în centrul Bucureştiului, cu costuri estimate la 44,6 milioane de lei.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă