15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialProgramul Rabla 2011 va începe în jur de 20 martie

Programul Rabla 2011 va începe în jur de 20 martie

Programul Rabla 2011 va demara în jur de 20 martie, pâna atunci fiind făcuţi paşi tehnici pentru a-l pune în funcţiune, a declarat, joi, ministrul Mediului, Borbely Laszlo, potrivit NewsIn.

„Saptămâna viitoare va fi tipărit în Monitorul Oficial bugetul Fondului de Mediu şi va fi publicat şi ghidul progamului. Urmează sesiunea de validare pentru colectori şi vânzătorii de maşini, proces ce va dura circa o lună de zile” a spus ministrul Mediului.

Borbely a precizat că anul trecut au fost 200 de colectori şi 100 de vânzători de maşini, iar din Fondul de Mediu au fost alocaţi 722 de milioane de lei. Majoritatea maşinilor casate anul trecut au avut între 15 şi 25 ani, a precizat ministrul Mediului.

Şi anul acesta va fi alocată o sumă echivalentă, iar programul va fi la fel ca anul trecut: cupoane de 3.800 de lei şi posibilitatea folosirii a maxim trei cupoane, a mai spus oficialul.

Ministrul Mediului a mai explicat, pe de altă parte, că taxa auto este necesară în condiţiile în care anultrecut au fost înmatriculate doar 105.000 maşini noi în comparaţie cu 230.000 de maşini second-hand. Din maşinile de mâna a doua înmatriculate în 2010, 130.000 au peste 10 ani. Borbely spune că din taxa auto la fondul de mediu ar putea fi adusă în 2011 o sumă de circa 2 miliarde lei.

Cele mai citite

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă