19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialProgramul european de integrare a romilor ROMACT va fi lansat in România

Programul european de integrare a romilor ROMACT va fi lansat in România

Un nou program pentru îmbunătăţirea accesului romilor la locuinţe, educaţie şi locuri de muncă va fi lansat marţi în România, informează un comunicat al Consiliului Europei (CoE).

Evenimentul de lansare va avea loc la Hotelul Intercontinental din Bucureşti. Potrivit sursei citate, printre vorbitori se vor număra Aurel Ciobanu-Dordea, director al Directoratului General pentru Justiţie din cadrul Comisiei Europene, Liviu Dragnea, vicepremier şi ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi Denis Huber, din partea Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei.

Din România vor lua parte la acest program sectorul 6 din Bucureşti şi localităţile Buzău, Botoşani, Târgu Jiu, Toflea (judeţul Galaţi), Călăraşi, Bacău, Craiova, Cumpăna şi Timişoara.

Programul ROMACT va funcţiona timp de un an în Ungaria, Bulgaria, România, Italia şi Slovacia şi se va concentra pe capacitatea şi voinţa politică a autorităţilor locale şi regionale de a dezvolta şi implementa strategii şi politici pentru incluziunea romilor, se arată în comunicatul CoE.

ROMACT este o iniţiativă comună a Consiliului Europei, Comisiei Europene şi Alianţei europene a oraşelor şi regiunilor pentru incluziunea romilor.

În Bulgaria programul va fi lansat luni, la Albena.

„Integrarea romilor nu este doar o problemă care trebuie rezolvată, ci şi o oportunitate pentru dezvoltarea economică şi socială”, a declarat, la 4 octombrie, la Budapesta, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune Laszlo Andor, cu ocazia lansării oficiale a ROMACTpotrivit Agerpres.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă