Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanța derulează proiectul “Consiliere și Oportunități de Reintegrare și Acces Liber la educație” (CORAL), în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România.
Obiectivul este creșterea numărului de copii/tineri reintegrați în sistemul de învățământ care finalizează cel puțin ciclul primar de școlaritate și susținerea preșcolarilor și elevilor proveniți din comunități dezavantajate din județele Constanța și Tulcea.
Pentru susținerea programului s-au constituit patru Centre de Asistență Socio-Educativă (CASE: 3 pentru judeţul Constanța şi 1 pentru judeţul Tulcea), care fiecare orientează şi coordonează activitățile din câte 4 unități şcolare.
În județul Constanța, în perioada 15 iulie-10 septembrie 2014, s-au desfăşurat activitățile de educație remedială prin Programul A Doua Şansă, concomitent cu activitățile de consiliere şi de asistență socio-educativă, în următoarele unități şcolare: Liceul „Cobadin”, Şcoala Gimnazială nr. 1 Viişoara; Liceul Tehnologic “Radu Prişcu”, Şcoala Gimnazială nr. 1, Văleni- Dobromir; Liceul Tehnologic “Radu Prişcu”, Dobromir; Şcoala Gimnazială nr. 4 „Mihail Sadoveanu”, Medgidia; Liceul Tehnologic „Ion Podaru”, Ovidiu; Liceul Teoretic „Decebal”, Şcoala Gimnazială nr. 36 „Dimitrie Ştiubei”, Constanța. Programele educaționale derulate au cuprins un număr de 65 de beneficiari, cuprinşi în grupe de învățământ primar. Din data de 1 octombrie 2014, s-au organizat grupe în cele 12 unități şcolare din județ cuprinse în proiect, alături de altele 4, în judeţul Tulcea. Elevii urmează atât cursurile Programului A Doua Şansă – învățământ primar, cât şi cele pentru învăţământul secundar inferior.