28.2 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecialProfesorii vasluieni acuză Ministerul Educației de abuz şi încălcare a legislaţiei muncii

Profesorii vasluieni acuză Ministerul Educației de abuz şi încălcare a legislaţiei muncii

Sindicatele din învăţământul vasluian acuză Ministerul Educaţiei de abuz şi încălcarea legislaţiei muncii, pentru că nu a fost semnat un contract de prestări servicii privind participarea profesorilor la bacalaureat în calitate de supraveghetori sau evaluatori, relatează Mediafax.

Preşedintele filialei Vaslui a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Sorin Ţiplea, consideră că cei care conduc Ministerul Educaţiei abuzează de puterea pe care o deţin, impunând cadrelor didactice să participe la examenul de bacalaureat pe bază de voluntariat.

Liderul sindicatului din învăţământul vasluian susţine că, în mod normal şi legal, fiecare profesor supraveghetor sau evaluator ar trebui să aibă încheiat un contract de prestări servicii cu Ministerul Educaţiei, organizatorul examenului de bacalaureat.

"Ministerul Educaţiei abuzează de puterea sa, în calitate de coordonator al activităţii din învăţământ, fără a ţine cont de relaţia contractuală a profesorului. Au transmis un tabel în şcoli cu profesori care vor să se înscrie pentru a participa la examenul de bacalaureat. Ceea ce au semnat cadrele didactice acolo este o opţiune, nu un contract de prestări servicii. Pentru bacalaureat, profesorii nu desfăşoară activitate în şcoala cu care a semnat un contract de muncă, deci trebuie clar un alt contract, cu drepturi şi obligaţii de ambele părţi. Astfel, reprezentanţii Ministerului Educaţiei încalcă legislaţia muncii", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX preşedintele filialei Vaslui a FSLI, Sorin Ţiplea.

Liderul sindical a anunţat că nu va participa la examenul de bacalaureat, considerând că 19 lei pentru o zi de supraveghere "este o bătaie de joc".

Potrivit unei informări de marţi a Ministerului Educaţiei, 161.705 candidaţi au fost înscrişi pentru susţinerea probelor orale de la examenul de bacalaureat, dintre care 31.864 sunt absolvenţi ai promoţiilor anterioare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă