12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialProfesorii de la USAMVB din Timişoara, suspectaţi de luare de mită, au...

Profesorii de la USAMVB din Timişoara, suspectaţi de luare de mită, au fost reţinuţi

Profesorii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara suspectaţi de luare de mită de la studenţi pentru ca aceştia să promoveze examenele au fost reţinuţi, miercuri după-amiază, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, informează Mediafax.

Conform anchetatorilor, au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Flavius Berbentea, membru în Consiliul Facultăţii de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Adrian Băneş, directorul Departamentului de Ştiinţe Exacte al USAMVB, şi al asistentului Lucian Georgescu, într-un dosar de luare de mită.

Cei trei au fost audiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, după ce în cursul dimineţii birourile lor au fost percheziţionate.

"În cauză se efectuează cercetări pentru infracţiunea de luare de mită. În cursul zilei de astăzi (miercuri – n.r.) au fost făcute mai multe percheziţii la Universitatea de Ştiinţe Agricole, de unde au fost ridicate înscrisuri şi o sumă de bani. Este vorba despre suma de o mie de euro. Persoanele în cauză au fost monitorizate o perioadă de timp", a declarat, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Mihaela Pop.

Cele trei cadre didactice urmează să fie prezentate în faţa judecătorilor de la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă.

Pe de altă parte, conducerea universităţii a afirmat că nu are cunoştinţă de acţiunile celor trei cadre didactice.

"Din păcate, în această dimineaţă am aflat şi noi că mai mulţi colegi de-ai noştri ar fi acuzaţi de luare de mită. Se fac verificări, încă nu ştim sigur ce s-a întâmplat. Procuratura este pe fir. Zvonurile sunt peste tot, dar nu ni s-a mai întâmplat, ca universitate, să avem de-a face cu asemenea probleme. Chiar suntem surprinşi", a declarat prorectorul USAMVB Timişoara, Olimpia Iordănescu.

Procurorii Parchetului Tribunalului Timiş au făcut, miercuri dimineaţă, mai multe percheziţii la birourile unor cadre didactice de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara, profesorii fiind cercetaţi într-un dosar de luare de mită de la studenţi.

Astfel, au fost percheziţionate birourile profesorului Flavius Berbentea, membru în Consiliul Facultăţii de Tehnologia Produselor Agroalimentare, al profesorului Adrian Băneş, directorul Departamentului de Ştiinţe Exacte al USAMVB, şi al asistentului Lucian Georgescu.

Potrivit surselor citate, investigaţiile în acest dosar au început în urmă cu aproximativ două luni, iar în această perioadă procurorii au adunat probe din care reiese că dascălii ar fi primit în repetate rânduri bani de la studenţi pentru ca aceştia să promoveze examenele, dar şi pentru a-i da mai departe altor colegi. Sumele de bani primite porneau de la 50 de euro.

Cele mai citite

Gabriela Ruse, în „sferturile” turneului WTA de la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen, după ce a învins-o în trei seturi pe Clara...

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...
Ultima oră
Pe aceeași temă