16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialProfesori corigenti

Profesori corigenti

Cadrele didactice au luat exemplul elevilor de a promova fraudulos examenele.
Inspectorul scolar considera ca este mult de lucrat pentru a aduce invatamantul pe linia de plutire.

Profesorii au demonstrat in ultima perioada ca nu sunt mai departe de elevii care isi folosesc toata energia pentru conceperea unor fituici sau a unor metode ingenioase de copiat in loc sa invete pentru examene. La proba scrisa de titularizare, au fost depistati numerosi "profesori" care au incercat sa pacaleasca membrii comisiei. "Cadrele didactice care au incercat sa treaca examenul in mod fraudulos sunt o rusine pentru noi. Ne-au facut un mare rau in momentul in care au fost prinsi, pentru ca totul se generalizeaza si toti profesorii sunt priviti in mod negativ. Am privit acest incident ca un atac la demnitatea noastra, a conditiei de profesor. Sunt sigur ca o foarte mica parte din profesori apeleaza la aceste practici", a declarat inspectorul general al Inspectoratului scolar Judetean Constanta, Marian Sarbu. Drept dovada a lipsei de interes pentru invatamantul constantean stau cele 50% din posturile de titulari care au ramas libere in urma concursului. Cadrele didactice nu dau dovada de mai mult profesionalism nici in momentul in care sunt pusi in ipostaza de a supraveghea elevii la testele nationale. A devenit traditie ca adolescentii sa contribuie cu diverse sume pentru a fi lasati sa se inspire unii de la altii. "stim ca se practica acest lucru, insa este greu sa ii prindem in fapt. Ne pierdem respectul fata de toate persoanele din jur, inclusiv fata de elevi. Trebuie sa gasim cat mai repede solutii care sa stopeze acest fenomen", a declarat Marian Sarbu.

Cauta scuze
"Trebuie privita cu mai multa atentie criza din invatamant. Observam ca interesul elevilor pentru scoala este din ce in ce mai scazut, insa prea putine masuri au fost luate in acest sens", a concluzionat inspectorul scolar general al judetului Constanta. Profesorii ar trebui sa fie cei ce se ocupa in special de educatia elevilor, insa se pare ca acest lucru ii depaseste. Acestia nu mai acorda atentia necesara invatamantului, singura scuza a lor fiind salariul precar pe care il primesc. Ba, mai mult, au preluat obiceiul prost al elevilor de a copia la examene si accepta, fara remuscari, sume de bani ce nu li se cuvin.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă