10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialProfesor universitar din Ploiești, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare,...

Profesor universitar din Ploiești, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită

Un profesor universitar din cadrul Universității de Petrol și Gaze (UPG) Ploiești a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins în flagrant luând bani de la studenți, pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restanțe, informează Agerpres.

Tribunalul Prahova l-a condamnat, luni, pe Alexe Călin Mureșan la trei ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, faptă din perioada 17.09.2015—05.09.2016. Astfel, instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de trei ani.

Totodată, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii, el are interdicția de a-și exercita profesia de cadru didactic, de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Tribunalul Prahova a dispus confiscarea sumei de 44.140 lei. Totodată, el este obligat să plătească 11.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Alexe Călin Mureșan a fost prins în flagrant după ce a luat mită de la aproape 50 de studenți pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restanțe. Potrivit unor comunicate de presă ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și Direcției Generale Anticorupție făcute publice în septembrie 2016, inculpatul, profesor de matematică, era acuzat la acel moment că ar fi luat mită 17.150 de lei de la 49 de studenți pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restanțe.

 

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă