19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialProf. Vasile Astărăstoae: Cazul dr. Brădişteanu va fi analizat vineri

Prof. Vasile Astărăstoae: Cazul dr. Brădişteanu va fi analizat vineri

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat marţi pentru Agerpres că vineri se va analiza în Consiliul Naţional al CMR „acest caz inacceptabil şi inadmisibil de atingere a independenţei profesionale a unui medic”, cu referire la dr. Şerban Brădişteanu.

 

„Cât timp nu este niciun element medical care să infirme diagnosticul stabilit de echipa de medici, chemarea şi începerea urmăririi penale de DNA numai pe baza unor suspiciuni arată că ne întoarcem la o mentalitate comunisto-ceauşistă, în care medicii beneficiau de prezumţia de nevinovăţie în orice act medical. Chemarea (la DNA – n.r.) dr. Brădişteanu poate fi interpretată şi ca o încercare de presiune asupra medicilor care vor face expertiza la acest caz”, a afirmat preşedintele CMR.

Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că procurorii au început urmărirea penală faţă de trei ofiţeri de poliţie şi faţă de medicul Şerban Brădişteanu, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului săvârşită în legătură directă cu fapte de corupţie.

‘Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se referă la îngreunarea executării pedepsei aplicate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim-ministru Adrian Năstase’, precizează DNA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă