25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialProducatorii si importatorii de centrale termice sustin debransarile individuale

Producatorii si importatorii de centrale termice sustin debransarile individuale

Debransarea consumatorilor de la retelele centralizate de furnizare a energiei este un drept pe care legislatia nu-l poate suprima si pe care nici noua lege a energiei termice nu il interzice, au declarat reprezentantii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice (APICT). Declaratia acestora vine ca replica la anuntul facut de conducerea RADET prin care din luna martie 2007 locatarii de la blocuri nu se vor putea debransa decat daca si vecinii lor vor face acelasi lucru.
APICT a subliniat ca nu exista nici o prevedere legala care sa interzica debransarea individuala. „Nu exista nici o prevedere legala care sa interzica deconectarea de la sistemul centralizat, incepand cu luna martie 2007, a proprietarilor apartamentelor individuale situate in imobile de locuit tip condominiu sau a oricaror altor tipuri de imobile racordate la sistemul centralizat la data intrarii in vigoare a legii. Orice alta interpretare neaga practic existenta in Legea nr. 325/2006 a dispozitiilor art. 30 care asigura, in spirit european, protectia utilizatorului de energie termica,” a declarat avocatul Gabriela Petcu.
Producatorii si importatorii de centrale au subliniat ca cetatenii trebuie sa opteze liber pentru metoda de incalzire dorita, in functie de nevoile, programul si bugetul familiei. De asemenea, APICT a declarat ca se opune incercarilor de a denatura textul legislativ pentru a proteja interesele unui furnizor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă