19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialProcurorul Nastasiu, definifiv revocat de la DIICOT

Procurorul Nastasiu, definifiv revocat de la DIICOT

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca procurorul Ciprian Nastasiu ramane revocat din functie, sentinta fiind definitiva si irevocabila.

Curtea a analizat joi cererea acestuia, care solicita suspendarea executarii ordinului de revocare din functia de procuror DIICOT.

In sedinta de joi, Ciprian Nastasiu a cerut magistratilor Curtii de Apel sa-i admita cererea de suspendare pe motiv ca mai are de terminat dosare, in calitatea de procuror DIICOT, iar locuinta si domiciliul le are in Bucuresti, informeaza NewsIn.

Parchetul General a sustinut ca cererea procurorului Ciprian Nastasiu de suspendare a deciziei de revocare a ramas fara obiect.

La instanta, Parchetul General a depus o intampinare, in care se arata ca "prezenta cerere adresata instantei de contencios este lipsita de obiect".

Parchetul General a mai solicitat ca, in cazul in care instanta va interpreta ca cererea de suspendare a executarii actului administrativ nu poate avea decat intinderea si continutul prevazut de art.14 al.1 din lege, adica pana la pronuntarea instantei de fond, cererea lui Nastasiu sa fie respinsa ca neintemeiata.

Membrii sectiei pentru procurori au decis in 3 iulie sa-l revoce pe Nastasiu, din cauza unor sanctiuni in legatura cu dosarul lui Hayssam.

Potrivit legii de functionare a DIICOT, una din conditiile principale pentru ca un procuror sa faca parte din aceasta structura este ca el sa nu fi fost niciodata sanctionat disciplinar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă