18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialProcurorul care a jucat banii de flagrant la poker a fost reţinut

Procurorul care a jucat banii de flagrant la poker a fost reţinut

Procurorul DIICOT Buzău George Mărgărit, cel care a jucat banii de flagrant la poker, a fost reţinut şi audiat de către procurorii DNA.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie  efectuează cercetări faţă de inculpatul MĂRGĂRIT GEORGE, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (10 acte materiale)”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Citeşte şi: Procurorul Mărgărit a jucat la poker banii pentru flagrant

 

”Din rezoluţía de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că,  în perioada 2012-2013, inculpatul Mărgărit George, în calitate de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău, învestit cu soluţionarea a două dosare penale, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu şi a cauzat o vătămare a intereselor legale ale mai multor persoane, obţinând  un avantaj patrimonial, reprezentând sume de bani şi contravaloarea unor bijuterii  în cuantum total de  406.753 lei, 6.530 euro, 121 USD şi 30 lire sterline”, se mai arată în comunicat.

 

Procurorul este cercetat de superiori, pentru că nu a înapoiat 100.000 de lei din fondurile instituţiei, bani cu care trebuia să cumpere, de la o reţea de traficanţi, 7.5 kilograme de haşiş.

După ce doi traficanţi au fost arestaţi preventiv, banii urmau să fie înapoiaţi în termen de 14 zile, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Conducerea DIICOT Buzău a declanşat o anchetă internă şi a constatat lipsa banilor şi a unei sume de zece ori mai mare, care provenea din bani indisponibilizaţi în cursul anchetelor penale. 

Şeful serviciului DIICOT Buzău a declarat, în 5 noiiembrie, că procurorul George Mărgărit nu a avut abateri disciplinare cât a activat la serviciului teritorial.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă