9.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialProcurorul care a jucat banii de flagrant la poker a fost reţinut

Procurorul care a jucat banii de flagrant la poker a fost reţinut

Procurorul DIICOT Buzău George Mărgărit, cel care a jucat banii de flagrant la poker, a fost reţinut şi audiat de către procurorii DNA.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie  efectuează cercetări faţă de inculpatul MĂRGĂRIT GEORGE, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (10 acte materiale)”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Citeşte şi: Procurorul Mărgărit a jucat la poker banii pentru flagrant

 

”Din rezoluţía de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că,  în perioada 2012-2013, inculpatul Mărgărit George, în calitate de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău, învestit cu soluţionarea a două dosare penale, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu şi a cauzat o vătămare a intereselor legale ale mai multor persoane, obţinând  un avantaj patrimonial, reprezentând sume de bani şi contravaloarea unor bijuterii  în cuantum total de  406.753 lei, 6.530 euro, 121 USD şi 30 lire sterline”, se mai arată în comunicat.

 

Procurorul este cercetat de superiori, pentru că nu a înapoiat 100.000 de lei din fondurile instituţiei, bani cu care trebuia să cumpere, de la o reţea de traficanţi, 7.5 kilograme de haşiş.

După ce doi traficanţi au fost arestaţi preventiv, banii urmau să fie înapoiaţi în termen de 14 zile, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Conducerea DIICOT Buzău a declanşat o anchetă internă şi a constatat lipsa banilor şi a unei sume de zece ori mai mare, care provenea din bani indisponibilizaţi în cursul anchetelor penale. 

Şeful serviciului DIICOT Buzău a declarat, în 5 noiiembrie, că procurorul George Mărgărit nu a avut abateri disciplinare cât a activat la serviciului teritorial.

Cele mai citite

Secuii nu renunță la autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc

Președintele Consiliului Național Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, a anunțat organizarea Zilei Libertății Secuilor, pe 10 martie, la Târgu Mureș. Aceasta va include un...

Remiză „albă” la Sfântu Gheorghe! Sepsi OSK și Universitatea Cluj și-au împărțit punctele

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, scor 0-0, pe teren propriu, într-un meci disputat duminică. Acesta a fost primiul punct...

Firea poate, într-un final, să fie candidatul PSD la Capitală. Ciolacu vrea doar ca social-democrații să voteze candidatul PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Gabriela Firea și-a văzut visul cu ochii: poate fi candidatul Partidului Social Democrat (PSD) pentru funcția de primar general al Capitalei. Președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă