20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialProcurorii se aduna la sfat

Procurorii se aduna la sfat

» Desi a fost votata in unanimitate, nici o formatiune politica nu si-a asumat paternitatea controversatei legi.

Procurorul General al Romaniei a convocat astazi Adunarea Generala a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. La adunare vor participa procurorii din cadrul DNA si din structura DIICOT. Magistratii vor dezbate recentele modificari aduse Codului Penal si Codului de Procedura Penala dar si Codului de Procedura Fiscala.
Vor mai fi discutate consecintele recentelor decizii ale Curtii Constitutionale care au condus la restituirea dosarelor la procurori. Luna trecuta, comisia juridica a Camerei Deputatilor a propus modificarea Codului Penal astfel incat o mare parte dintre atributiile procurorilor au fost desfiintate. In acest mod, invinuitii ar fi ajuns mult mai greu in fata judecatorilor. Camera Deputatilor a votat, in unanimitate, propunerile comisiei juridice, provocand un imens scandal. Fata de aceste modificari facute intr-o mare discretie, ambasadorii Statelor Unite si ai Marii Britanii au luat atitudine, criticand legea cu dedicatie pentru infractori. Presedintele Traian Basescu nu a promulgat legea, in acest moment fiind intoarsa la Senat pentru modificari.

9.00 cazul tartoussi, in discutie la curtea de apel
Curtea de Apel
Magistratii discuta propunerea procurorilor DIICOT de arestare a lui Mustafa Tartoussi, inculpat in dosarul privind fuga lui Omar Hayssam, dupa ce acuzarea a sustinut ca are indicii potrivit carora acesta ar intentiona sa plece din tara.

9.30 repetitii pentru parada de 1 decembrie
Zona Arcului de Triumf
Antrenamente si repetitii generale in vederea pregatirii Paradei militare care va avea loc cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei.

19.00 spectacol de dans
Sala Palatului
In aceasta seara are loc spectacolul trupei "Fire of Anatolia".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă