19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialProcurorii italieni cer confirmarea condamnării lui Romulus Mailat

Procurorii italieni cer confirmarea condamnării lui Romulus Mailat

Procurorii Curţii de Casaţie din Italia au cerut confirmarea condamnării la închisoare pe viaţă a românului Nicolae Romulus Mailat, acuzat de uciderea, tâlhărirea şi agresarea sexuală a Giovannei Reggiani, în octombrie 2007, relatează pagina online a ziarului La Repubblica, citată de Mediafax.

În iulie 2009, Nicolae Romulus Mailat a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în recursul judecat la Curtea de Apel din Roma. Judecătorii au dat curs astfel solicitării procurorilor. Avocatul românului, Piero Piccinini, care în apel ceruse achitarea inculpatului, anunţase că va contesta decizia de condamnare pe viaţă la Curtea Supremă de Casaţie, instanţă supremă în Italia pentru astfel de cazuri.

În octombrie 2008, Nicolae Romulus Mailat (26 de ani) fusese condamnat la 29 de ani de detenţie pentru omor calificat, tâlhărie şi agresiune sexuală, după moartea Giovannei Reggiani, agresată pe 30 octombrie 2007 în zona Tor di Quinto din Roma. Potrivit deciziei iniţiale, Mailat trebuia să achite daune civile în valoare de 500.000 de euro soţului victimei, amiralul Giovanni Gumiero.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă