14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialProcurorii intră pe reţeaua cuprului

Procurorii intră pe reţeaua cuprului

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, cu sprijinul unor efective din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad – Serviciul de Intervenţie Rapidă şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad au efectuat mai multe percheziţii în localităţile arădene Macea, Sânmartin şi Olari. Acţiunea s-a desfăşurat în baza unei cereri de comisie rogatorie formulată de către autorităţile belgiene, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad, în colaborare cu ofiţeri de poliţie din Belgia.

Ce spun belgienii

Au fost emise 20 mandate de aducere şi au fost desfăşurate simultan nouă percheziţii la domiciliile unor arădeni, suspectaţi de către autorităţile judiciare din Belgia că în cursul anului 2011 s-au constituit într-un grup organizat în vederea sustragerii de cupru. “Din cercetările efectuate s-a stabilit că după ce au furat şi vândut cuprul, hoţii şi- au transferat banii în România, în conturile unor persoane din anturajul lor, prejudiciul creat fiind de 322.259 euro. Cercetările continuă”, spun surse judiciare.

 

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă