1.8 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
AcasăSpecialProcurorii au interceptări cu Mona Pivniceru din care ar rezulta planul ...

Procurorii au interceptări cu Mona Pivniceru din care ar rezulta planul de subordonare a justiţiei

Strategia Monei Pivniceru de control a Justitiei  ar rezulta din interceptari ale unor convorbiri in dosarul procurorilor Balan si Sampetru

Surse judiciare spun ca exista interceptari in dosarul de coruptie al fostului procuror-membru CSM, George Balan, al unor convorbiri ale acestuia  cu Mona Pivniceru, din care ar rezulta strategia de subordonare a Justitiei.

Citeşte şi: Presiune pe justiţie. De ce ii atacă Ponta pe procurori

                 Jocurile de culise ale USL pentru câştigarea judecătorilor CCR

Potrivit surselor noastre, din convorbiri ar rezulta ca Mona Pivniceru urma sa fie numita ministru al justitiei, functie din care ea sa-l propuna procuror general pe George Balan, iar pe Marcel Sampetru, supranumit „doctorul de dosare” in alte rechizitorii de coruptie, sef la DNA.

Dupa aceaste miscari, urma revocarea presedintelui si vicepresedintelui CSM Alina Ghica, respectiv Oana Schmidt-Haineala, apoi revocarea presedintelui Inaltei Curti, Livia Doina Stanciu si inlocuirea acestora cu oameni de incredere. Apoi, Mona Pivniceru urma sa fie recompensata cu functia de judecator la Curtea Constitutionala, pe un mandat de 9 ani, dupa care se pensiona cu o pensie de peste 150 de milioane de lei vechi  pe luna. Din toate acestea, Mona Pivniceru a recunoscut doar ca i s-a propus functia de judecator la Curtea Constitutionala. Pana acum, s-a ajuns in faza in care Mona Pivniceru a fost propusa pentru functia de ministru al Justitiei, dar pentru posturile de sefi la Parchete trebuie sa caute alte persoane deoarece Balan si Sampetru au fost pusi deja sub invinuire

 Reamintim ca doi importanţi oficiali ai Consiliului Superior al Magistraturii- procurorul George Balan şi consilierul Marcel Sâmpetru – sunt anchetaţi deoarece si-au folosit influenţa pe lângă oameni politici din USL ( inclusiv pe langa Victor Ponta ) pentru ocuparea posturilor de Procuror General al Romaniei si cel de sef al DNA.

Din dovezile strânse de anchetatori mai reiese faptul că George Bălan şi Marcel Sâmpetru, ajutaţi de Mirela Plăpcianu (soţia lui Marcel Sâmpetru) şi de Marian Petrache (preşedintele CJ Ilfov) au pus la cale un plan de intoxicare a presei cu informaţii false despre numirile care trebuie făcute la Parchetul General şi DNA. In plus,  Balan si Sampetru s-au folosit si de informatii-secrete de stat, furnizate de un sef de serviciu secret din Ministerul de Interne, invinuit si el in dosar. Cu aceste informatii, grupul intentiona sa obtina posturi inalte din care apoi sa  obtina avantaje materiale. De asemenea, intentionau sa-l santajeze pe ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, pentru a obtine numirea unui prieten de-al lor  ( Remus Span) pe functia de sef de cabinet al ministrului, pozitie din care grupul infractional urma sa controleze atribuirea de contracte de zeci de milioane de euro.

Din convorbirle lui Balan ar rezulta ca si Mona Pivniceru era aliata lor, spun surse judiciare.

Pivniceru, desi sustine ca n-are nici o legatura cu Nastase, l-a aparat pe acesta in CSM

Judecătoarea Mona Pivniceru, propusă să conducă Ministerul Justiţiei, a fost fotografiată în timp ce se urca în autoturismul fiului cel mare al lui Adrian Năstase, potrivit unor imagini difuzate joi de România TV. Ea a spus ca nu are nici o legatura cu familia Nastase. In realitate, ea a luat apararea fostului premier chiar in interiorul CSM.

 Intrebată dacă  este moral şi legal ca un judecător de Inaltă Curte de Casaţie, demisionar din Consiliul Superior al Magistraturii pentru a fi numit  ministru al Justiţiei, poate circula cu maşina unui condamnat pentru coruptie, Mona Pivniceru a spus că  n-a ştiut a cui e maşina. De asemenea, ea a sustinut că a fost invitată ȋn maşină de prietena sa, avocata Marieta Alexandrescu, despre care ȋnsă n-ar fi ştiut că este apropiata familiei Năstase. In plus, Pivniceru a susţinut  că  nu are nici o legătură cu condamnatul Adrian Nastase.

Mona Pivniceru pare, ȋnsă,  să uite faptul că de mai multe ori a susţinut, atât ȋn presă, cât şi la şedinţele CSM, că dosarul „Trofeul Calităţii”, ȋn care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat, este un dosar politic.

Citeşte şi Mona Pivniceru, propusă la Justiţie, a fost FOTOGRAFIATĂ în maşina lui ANDREI NĂSTASE. Magistratul a spus că RENUNŢĂ la funcţia de ministru, dar s-a RĂZGÂNDIT. Vezi reacţia CSM

Să-i reamintim câteva secvenţe. După ce prima instanţă de judecată l-a condamnat pe Adrian Nastase la doi ani cu executare, Mona Pivniceru a cerut oficial motivarea condamnării de la Inalta curte, clamând  faptul că judecătorii trebuie  să fie anchetaţi de Inspecţia Judiciară şi trebuie pedepsiţi deoarece, ȋn dispozitivul motivării, s-au pronunţat asupra unor chestiuni cu tentă politică, ȋncălcând procedura.

A renunţat la idée după ce opinia publică şi  ceilalţi membrii CSM au decis să ia apărarea independeţei magistratilor care au luat decizia condamnării la instanţa de fond. 

Insă, tot sub pretextul că dosarul e politic, Mona Pivniceru NU a participat la  sedinţele ȋn care s-au adoptat hotărârile de apărare a reputaţiei şi independendenţei  acestor magistraţi.

La fel a procedat şi la şedinţa CSM de aparare a reputaţiei celor cinci judecătoare de la recurs, atacate de presa aservită, de avocaţi şi de lideri PSD: Mona Pivniceru a lipsit invocând, din nou,  faptul că „Trofeul Calităţii” e un dosar politic.

De altfel, Mona Pivniceru NU a ţinut secretă opinia sa: a declamat­-o si ȋntr-un interviu publicat de Jurnalul Naţional.

După astfel de declaraţii şi atitudini publice,  Mona Pivniceru nu mai este credibilă când spune că nu are nici o legătură cu Adrian Nastase, iar folosirea masinii fiului acestuia pe post de taxi este un argument in plus.

După declanşarea scandalului, Mona Pivniceru a anunţat că renunţa la fotoliul de ministru al Justiţiei, dar la scurt timp a revenit şi a spus ca ȋncă nu este hotărâtă, va mai reflecta, pentru ca vineri sa anunte ca nu renunta la nominalizare.

Dacă Mona Pivniceru ajunge ministru, nu-şi va proteja ea apropiaţii de braţul legii? Dacă ajunge ministru, nu va stopa ea continuarea  programului  anticorupţie, care a ȋnregistrat  succese notabile ȋn ultimii şase ani?

Probabil că o va face, prin propunerea unor procurori obedienţi ȋn funcţïile de procuror general al României şi de procuror şef al DNA, care să stopeze anchetele, ȋn special cele legate de fraudarea referendumului. De unde şi urgenţa numirii ei pe funcţie, invocate insistent ȋn aceste zile de interimarul Crin Antonescu şi de premierul Victor Ponta

 

 

Cele mai citite

Republica Moldova aprobă o strategie de apărare pe zece ani: Accent pe securitate și integrarea în UE

Parlamentul Republicii Moldova, dominat de aleşi pro-occidentali, a adoptat joi o strategie de apărare pentru următorii zece ani. Documentul prevede creșterea cheltuielilor pentru apărare,...

Președintele Germaniei dizolvă parlamentul și declanșează alegeri anticipate

Decizia vine după prăbușirea coaliției guvernamentale conduse de Olaf Scholz, iar alegerile vor avea loc pe 23 februarie 2025. Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a anunțat...

Accizele la carburanți cresc de la 1 ianuarie: Prețurile la benzină și motorină vor fi mai mari

Șoferii vor plăti mai mult pentru carburanți începând cu prima zi a anului, iar scumpirile ar putea continua în 2025. De la 1 ianuarie 2025,...
Ultima oră
Pe aceeași temă