11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Procuror luat ostatic dintr-un tribunal din Turcia. Infractorii au fost uciși

UPDATE: Procuror luat ostatic dintr-un tribunal din Turcia. Infractorii au fost uciși

UPDATE 23.26: Cei doi presupuşi membri ai mişcării radicale Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C), care au ținut ostatic marți un procuror într-o instanţă din Istanbul, au fost ucişi de poliție, iar ostaticul a fost grav rănit în cursul operaţiunii, relatează Reuters, citat de Mediafax

Procurorul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat şeful poliţiei din Istanbul, Selami Altinok. Mai multe explozii şi focuri de armă au fost auzite din afara clădirii în cursul intervenţiei forţelor speciale.

——-

Presupuşi membri ai mişcării radicale Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C) au luat ostatic un procuror, într-o instanţă din Istanbul, informează Mediafax.

Astfel, procurorul Mehmet Selim Kiraz a fost luat ostatic în cursul unui proces referitor la cazul unui adolescent, Berkin Elvan, împuşcat mortal de forţele de ordine la protestele privind parcul Gezi din Istanbul.

Autorii luării de ostatici au dat ultimatum autorităţilor să recunoască “uciderea” adolescentului şi să achite toate persoanele judecate pentru participarea la protestele antiguvernamentale generate de moartea adolescentului.

Echipe ale forţelor speciale au fost trimise la instanţa unde are loc luarea de ostatici.

Adolescentul Berkin Elvan a murit în martie 2014, după ce a stat în comă 269 de zile ca urmare a plăgilor suferite prin împuşcarea de către poliţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă