5.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialProcesul Turceni - Rovinari va fi reluat în octombrie

Procesul Turceni – Rovinari va fi reluat în octombrie

Procesul Turceni – Rovinari va fi eluat în luna octombrie, după audierile de azi ale lui Victor Ponta şi Dan Şova, care a refuzat să dea declaraţii. Un avocat a cerut audierea copreşedintelui PNL, Alina Gorghiu.

După ce s-a prezentat vineri dimineaţă la secţia de poliţie, fostul premier a asistat la dezbaterile judecătorilor Instanţei Supreme în procesul Turceni – Rovinari.
 
În acest dosar, Victor Ponta este acuzat de complicitate la evaziune fiscală, fals în acte şi spălare de bani.
 
Avocaţii foştilor directori al Complexului Eenergetic Oltenia au cerut audierea liderului liberal Alina Gorghiu, informează Realitatea.net.
 
În timpul procesului, avocaţii foştilor directori de la Turceni şi Rovinari, inculpaţi şi ei în dosar, au cerut audierea Alinei Gorghiu.
 
După ce a plecat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a avut loc procesul, Victor Ponta a simţit nevoia să precizeze pe Facebook că nu el a fost cel care a cerut audierea liderului PNL în instanţă.
 
"Eu NU am cerut asa ceva – din simplul motiv ca eu nu am avut NICIODATA NICIUN contract cu AVAS, Turceni, Rovinari sau Electrica!! Solicitarea a fost facut de catre avocatii fostilor directori de la Turceni si Rovinari; deoarece doamna Avocat Gorghiu Alina Stefania era si consilier juridic al Presedintelui AVAS Teodor Atanasiu (cel care a incheiat contractele cu Sova si Asociatii) si in acelasi timp era si avocat al "Electrica" SA (tot din prrodoliul AVAS) in procesle cu Turceni si Rovinari! Procurorul de sedinta DNA a fost de acord cu audierea tuturor martorilor propusi de aparare – cu exceptia audierii Doamnei Avocat Gorghiu Alina Stefania! Normal, nu?", a scris Ponta pe Facebook.

 

Cele mai citite

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

Gheboasă, audiat la DIICOT Dâmbovița într-un dosar de droguri

Gheboasă, în acte Gabriel Gavriș, prins cu droguri, a fost adus la audieri, vineri seara, la DIICOT Dâmbovița. Surse judiciare au precizat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă