20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialProcesul Turceni - Rovinari va fi reluat în octombrie

Procesul Turceni – Rovinari va fi reluat în octombrie

Procesul Turceni – Rovinari va fi eluat în luna octombrie, după audierile de azi ale lui Victor Ponta şi Dan Şova, care a refuzat să dea declaraţii. Un avocat a cerut audierea copreşedintelui PNL, Alina Gorghiu.

După ce s-a prezentat vineri dimineaţă la secţia de poliţie, fostul premier a asistat la dezbaterile judecătorilor Instanţei Supreme în procesul Turceni – Rovinari.
 
În acest dosar, Victor Ponta este acuzat de complicitate la evaziune fiscală, fals în acte şi spălare de bani.
 
Avocaţii foştilor directori al Complexului Eenergetic Oltenia au cerut audierea liderului liberal Alina Gorghiu, informează Realitatea.net.
 
În timpul procesului, avocaţii foştilor directori de la Turceni şi Rovinari, inculpaţi şi ei în dosar, au cerut audierea Alinei Gorghiu.
 
După ce a plecat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a avut loc procesul, Victor Ponta a simţit nevoia să precizeze pe Facebook că nu el a fost cel care a cerut audierea liderului PNL în instanţă.
 
"Eu NU am cerut asa ceva – din simplul motiv ca eu nu am avut NICIODATA NICIUN contract cu AVAS, Turceni, Rovinari sau Electrica!! Solicitarea a fost facut de catre avocatii fostilor directori de la Turceni si Rovinari; deoarece doamna Avocat Gorghiu Alina Stefania era si consilier juridic al Presedintelui AVAS Teodor Atanasiu (cel care a incheiat contractele cu Sova si Asociatii) si in acelasi timp era si avocat al "Electrica" SA (tot din prrodoliul AVAS) in procesle cu Turceni si Rovinari! Procurorul de sedinta DNA a fost de acord cu audierea tuturor martorilor propusi de aparare – cu exceptia audierii Doamnei Avocat Gorghiu Alina Stefania! Normal, nu?", a scris Ponta pe Facebook.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă