12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialProces de calomnie de 65.000 de euro la Timisoara

Proces de calomnie de 65.000 de euro la Timisoara

Litigiul financiar dintre “Asirom” si firma “Rips” Timisoara, care a fost la un pas de a provoca evacuarea societatii de asigurare din sediile detinute in orasul de pe Bega si Bucuresti, a reizbucnit cu o si mai mare intensitate. Nu este vorba despre plata vreunei datorii scadente sau perspectiva altei executari silite, ci despre o altercatie verbala dintre patronul “Rips”, Eugen Seracin, si directorul “Asirom” Timisoara, Radu Tinu, care s-a transformat intr-un proces de calomnie.
Revoltat de tupeul fostului ofiter de Securitate, care si-a permis sa-i spuna pe un ton amenintator ca l-a iertat in zilele Revolutiei din Decembrie '89, Seracin s-a adresat instantei de judecata si a solicitat condamnarea penala a lui Tinu si obligarea sa la plata unor daune morale in cuantum de 65.000 de euro.
Tensiunile acumulate intre cei doi au avut la baza mai multe hotarari judecatoresti prin care “Asirom” a fost nevoit sa achite in contul “Rips”, de teama executarilor silite, cateva zeci de miliarde de lei, dupa ce o serie de lucrari de constructie executate de Seracin la sediul societatii de asigurari nu au mai fost decontate. Mai mult, contractul prin care “Rips” preluase constructia imobilului in care-si desfasoara activitatea “Asirom” a fost reziliat unilateral de vechea conducere a acestei societati de asigurari, astfel ca “Asirom” nu a avut incotro si l-a despagubit pe constructor.
Paradoxal, altercatia din Seracin si Tinu a avut loc in momentul in care s-a achitat ultima transa de bani, respectiv suma de sase miliarde lei.
“De cand a venit director la “Asirom”, Radu Tinu tot m-a dus cu vorba ca o sa-mi plateasca datoriile. Aveam sentinte judecatoresti irevocabile si puteam sa le pun in aplicare, dar am asteptat. Vazand ca nu are de gand sa-si onoreze datoriile, ca vrea sa ma pacaleasca, am apelat la un executor judecatoresc pentru a-l executa silit. Atunci a dispus virarea in contul nostru a sase miliarde lei, dar Radu Tinu, nervos din cauza situatiei in care a fost pus, mi-a spus, fata de martori, ca daca nu ar lucra acolo unde lucreaza, m-ar fi trimis la un doctor sa-mi repare mutra. L-am dat in judecata pentru calomnie si-i cer 65.000 de euro”, a declarat Seracin.
De cealalta parte, directorul Asirom “Timisoara” are o varianta putin schimbata. “Cand actionarul majoritar al societatii noastre, Ioan Nicolae, mi-a propus sa fiu director la filiala de la Timisoara, am spus ca accept doar cu conditia sa achite toate datoriile “Asirom” catre Eugen Seracin. Nu mai voiam nici un fel de probleme. A acceptat si, in timp, a achitat peste 23 miliarde lei. Cand am virat ultima transa, vreo sase miliarde si ceva de lei, ne-am intalnit la executorul judecatoresc. Eu am venit cu avocata societatii, el a venit cu un ziarist si cu avocatul sau. Am achitat cele sase miliarde, dar el voia vreo 40. I-am spus ca si eu as vrea vreo 100 de miliarde, daca s-ar putea. El s-a enervat, si i-a spus avocatei noastre, care inainte a avut cancer, ca se va tine de ea pana o sa-i cada parul. M-a revoltat atitudinea lui fata de o femeie care a fost foarte bolnava si i-am spus: “Bai prietene, daca nu lucram unde am lucrat (la Securitate – n.r.), probabil ca ai fi fost si tu la doctor sa te coase!”. Nu se poate asa ceva”, a spus Tinu.
Dupa acel incident, directorul Asirom a adaugat ca patronul “Rips” a depus mai multe plangeri penale impotriva sa, dar toate au fost solutionate cu neinceperea urmaririi penale.

Cele mai citite
00:00:51

VIDEO. Biden speră la un acord de încetare a focului între Israel și Hamas, până la Ramadan

Președintele american Joe Biden a declarat vineri, 1 martie, că speră că va exista un acord de încetare a focului între Israel și gruparea...

Gheboasă, audiat la DIICOT Dâmbovița într-un dosar de droguri

Gheboasă, în acte Gabriel Gavriș, prins cu droguri, a fost adus la audieri, vineri seara, la DIICOT Dâmbovița. Surse judiciare au precizat că...
00:00:37

VIDEO. Pisica Coco se reîntâlnește cu stăpânii după ce a supraviețuit unui incendiu

Pompierilor din orașul spaniol Valencia nu le-a venit să creadă ce au văzut când au găsit o pisică vie, ghemuită între rămășițele carbonizate ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă