19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialProbele de canotaj de la RIO, cu trei echipe românești, au fost...

Probele de canotaj de la RIO, cu trei echipe românești, au fost AMÂNATE

Probele de canotaj programate duminică la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro au fost anulate din cauza vremii nefavorabile, informează Reuters, citată de Agerpres.

Un motiv exact nu a fost oferit pentru amânarea curselor de duminică. Vântul a agitat apele în laguna Rodrigo de Freitas încă de dimineață, iar Federația Internațională de Canotaj (FISA) anunțase anterior că a fost afectat sistemul de marcare a cursei.

Calificările de duminică au fost amânate în două rânduri, înainte de a fi anulate.

Duminică erau programate să evolueze trei bărci românești, la dublu rame fără cârmaci feminin (Laura Oprea, Lavinia Târlea), dublu vâsle feminin, categorie ușoară (Ionela Lehaci, Geanina Beleagă) și patru rame fără cârmaci — masculin (Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Toader Gontaru).

Federația Internațională de Canotaj a anunțat că vremea se va înrăutăți luni și marți, când ar trebui să aibă loc alte curse.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă