10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialPro TV: "Teo nu intra in target-ul nostru"

Pro TV: “Teo nu intra in target-ul nostru”

2006 a insemnat pentru MediaPro anul celor mai consistente migratii din istoria trustului condus de Adrian Sarbu. Pierderile grele le-au adus plecarile unor locomotive de rating: Teo Trandafir, oamenii importanti din echipele “La Bloc” si “La Servici” si, in final, grupul Vacanta Mare. Desi reprezentantii postului din Pache Protopopescu minimizeaza efectul plecarilor (mai ales dupa lovitura data cu formatul “Dansez pentru tine”), abia dupa intrarea in paine in randurile concurentei directe a Pro TV a “actorilor” dezertati se vor putea contabiliza “daunele”. Plecari importante s-au inregistrat si in staff-ul trustului: Mihnea Vasiliu (MediaPro) si Dragos Stanca (Publimedia).

MediaPro, pepiniera de vedete pentru Realitatea si Kanal D

Despre iminenta plecare spre Kanal D a lui Teo Trandafir, cea care pentru mai multe sezoane a defilat in fruntea ratingurilor pe tronsonul orar 18-19, asigurand intrarea pe un rating ridicat a “Stirilor” Pro TV, s-a vorbit insistent inca de la jumatatea lunii august. Pe 30 august avocatii lui Teo au negociat rezilierea contractului cu reprezentantii MediaPro, iar in ziua urmatoare divortul a fost anuntat. Motivele invocate de Teo au fost legate de imposibilitatea de a mai face fata ritmului obositor al emisiunii care-i purta numele. Alaturi de Teo au mai parasit postul din Pache Protopopescu producatorul show-ului, Andreea Godeanu, si alti trei membri ai echipei redactionale. Cateva zile mai tarziu, Teo Trandafir a acceptat oferta unui alt trust media – Realitatea, fiind numita director al postului Romantica, ce urmeaza sa emita luna aceasta. Despre plecarea Teodorei Trandafir de la Pro TV, Maria Apostol, PR-ul Pro TV, ne-a declarat: “Este un nume greu, dar nu intra in target-ul nostru, care este 18-49 (asa-numitul public comercial n.r.)”. Maria Apostol spune ca serialul “Om sarac, om bogat” a reusit sa compenseze disparitia din programul Pro TV a show-ului realizat de Teo. Dar acest lucru s-a intamplat abia spre sfarsitul lunii octombrie, o data cu primul episod difuzat, Antena1 reusind in septembrie si octombrie sa se afle primul loc in ceea ce priveste ratingul pe tronsonul orar 18-19. Ramane de vazut ce se va intampla in momentul in care Teo va reveni pe sticla.
La inceputul lunii decembrie Radu Dragomir, Razvan Savescu si Dragos Mostenescu, oameni de baza ai productiilor “La Bloc” si “La Servici”, s-au inteles cu reprezentantii viitorului Kanal D sa migreze spre postul TV pe care grupul Dogan il dezvolta in Romania. Desi se anunta si o plecare in masa a actorilor care joaca in cele doua productii, acest lucru nu s-a intamplat pentru ca acestia au clauze contractuale care ii impiedica sa faca asta pentru moment. Singurii “evadati” sunt Emil Mitrache si Tudorel Filimon (Americanu’ si Nea Popa din “La Bloc”). In cele zece sezoane de difuzare, ”La Bloc” a fost in 58,4% lider de audienta. Comentariul Mariei Apostol, PR-ul Pro TV, legat de plecarea acestora minimizeaza din nou pierderile: “Serialele vor continua. Scenariile nu stateau numai in Savescu si Dragomir, avem alti 20 de scenaristi care vor continua sa scrie pentru cele doua formate”. Despre actorii cooptati in locul celor care au luat drumul Kanal D, Maria Apostol nu ne-a putut furniza nicio informatie.
Ulterior anuntului inregimentarii de catre Kanal D a unora dintre principalii realizatori ai productiilor “La Bloc” si “La servici” au inceput sa circule zvonuri legate de un alt divort negociat separat: grupul Vacanta Mare, gaina de aur a ratingurilor astronomice atinse de Pro TV de-a lungul ultimilor ani si mai ales inaintea partidelor din Liga Campionilor, urma sa plece spre acelasi Kanal D. Ca in toate celelalte cazuri, la putin timp dupa, Mugur Mihaescu a venit cu confirmarea divortului de Pro TV intr-un interviu in care vorbea, ca si Teo, despre programul obositor de filmari. Pe langa membrii grupului, Mugur Mihaescu anunta si plecarea a 25 de oameni din echipa tehnica. In total 40 de oameni.   
Pentru a mai atenua pierderile, la inceputul lunii martie Pro TV programeaza difuzarea unei productii adaptate dupa o serie intitulata “Cu un pas inainte”, realizata de regizorul spaniol Jesus del Cerro, mizand pe valul de emotie si audienta neasteptat de ridicata produs de formatul “Dansez pentru tine”.

Oamenii-cheie din staff au plecat si ei

Prima plecare din 2006 de pe o pozitie “tehnica” a unui personaj-cheie din trustul lui Adrian Sarbu a fost cea a lui Mihnea Vasiliu, director MediaPro (din care fac parte Publimedia si agentia Mediafax) la sfarsitul lunii august. Despre demisia (demiterea?) sa Mihnea Vasiliu n-a suflat presei niciun cuvant, mai ales ca acesta a ramas pe un post de consultant al trustului pentru o perioada de doi ani.
Cea mai grea pierdere pentru MediaPro, pe nisa de printuri, s-a inregistrat la inceputul lunii octombrie, cand Dragos Stanca, cel care conducea Publimedia, divizia reviste si ziare a trustului, si-a dat demisia, acceptand la putin timp dupa oferta venita din partea trustului Realitatea Media. Intrat in trustul MediaPro in anul 2000 pe postul de redactor-sef al cotidianului “Clujeanul”, Dragos Stanca a avut o ascensiune rapida, ajungand in scurt timp coordonator al tuturor ziarelor locale ale trustului. In 2004 Stanca a fost numit in postul de director general al tuturor publicatiilor MediaPro, cele mai cunoscute titluri fiind ProTV Magazin, Playboy, Ziarul Financiar, Maxim, Business Magazin. In perioada in care Dragos Stanca a ocupat cel mai important post de conducere la publicatiile patronate de Adrian Sarbu, com-pania si-a dublat profitul, ajungand la un profit estimat pe 2006 de aproape 20%. Plecarea lui Stanca din Publimedia pare, conform unui email trimis fostilor colegi, sa fi survenit in urma unor neintelegeri grave pe care le-ar fi avut cu Adrian Sarbu. Alaturi de Stanca au migrat catre Realitatea Media si Sorel Radu, care se ocupa de vanzarile de publicitate, si Mirela Dragnea, sefa finantelor MediaPro. O scurta observatie: ceea ce parea la inceput o simpla coincidenta devine un trend – MediaPro devine pepiniera pentru Realitatea (unde si-au gasit locul de-a lungul timpului Sergiu Toader, Andrei Gheorghe, Sorin Enache).
Tot la inceputul lunii octombrie publicatia – cu existenta efemera – “Apropo” (fosta “ApropoTV”) a fost inchisa pentru ca mergea in pierdere. La putin timp dupa inchiderea “Apropo” au inceput sa circule informatii ca un destin similar va avea si revista “Maxim”.   
La sfarsitul lunii octombrie au plecat in grup cinci persoane din functii-cheie ale publicatiei Business Magazin: Mona Dartu (redactor-sef), Romulus Deac (editor coordonator), Olga Petroff (art director), redactorii Larisa Ghitulescu si Ionut Ancutescu. Lor li s-a adaugat Elena Nicolae de la “Targhet”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă