25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPrinţul Charles va înnopta în casa lui din Valea Zălanului, judeţul Covasna...

Prinţul Charles va înnopta în casa lui din Valea Zălanului, judeţul Covasna – surse

Prinţul Charles, care se află într-o vizită privată în Transilvania, va petrece noaptea de luni spre marţi în casa lui din Valea Zălanului, judeţul Covasna, şi urmează ca, în cursul zilei de marţi, să aibă o întrevedere cu reprezentanţi ai autorităţilor, potrivit unor surse locale.

Surse locale au declarat corespondentului MEDIAFAX că prinţul Charles va înnopta la Valea Zălanului, în casa lui.

Pe de altă parte, potrivit unor surse oficiale, chiar dacă, iniţial, în programul Prinţului de Wales a fost inclusă şi o întâlnire cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, această întrevedere nu va mai avea loc.

Conform surselor locale, prinţul Charles se va întâlni, marţi, cu conducerea Consiliului Judeţean Covasna şi a Primăriei comunei Malnaş, întrevederea având caracter neoficial.

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată.

În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice, prinţul Charles, a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara. Conacul în care a stat prinţul Charles a fost construit în secolul al XVI-lea, în stil renascentist, şi a fost renovat de descendenţii familiei Kalnoky.

Moştenitorul coroanei Marii Britanii se află într-o vizită privată în Transilvania, în cursul căreia s-a întâlnit, duminică după-amiază, cu fermierii din zona localităţii Saschiz, judeţul Mureş, unde a mai venit în urmă cu cinci ani.

Primarul localităţii Saschiz, Ovidiu Şoaită, declara că prinţul Charles a ajuns în localitate duminică, în jurul orei 16.30, şi a stat aproximativ o oră.

El a vizitat un punct de colectare şi procesare a laptelui modernizat la standarde europene, cu bani de la guvernul norvegian, şi s-a întâlnit cu fermierii din zonă.

Ovidiu Şoaită a precizat că prinţul Charles acordă atenţie micilor fermieri din întreaga lume şi consideră produsele bio „o speranţă pentru toţi”.

În timpul întâlnirii cu fermierii, prinţul Charles a băut un pahar cu suc şi unul cu rachiu.

Din judeţul Mureş, prinţul Charles a plecat în judeţul Covasna.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Cum poate fi îmbunătățit aspectul urechilor cu ajutorul chirurgiei estetice?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Marcel Ciolacu: Nu e nevoie de legislație suplimentară, ca domnul președinte Iohannis să candideze

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite la Cluj Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că...
Ultima oră
Pe aceeași temă