20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPRIN OCHII LOR

PRIN OCHII LOR

HAARETZ
Profesorul Librescu, inmormantat

Profesorul de origine romana Liviu Librescu, ucis in atacul comis luni la universitatea americana Virginia Tech, a fost inmormantat, ieri, in localitatea israeliana Raanana, situata in apropiere de Tel Aviv. La inmormantare a participat si un reprezentant al presedintelui Romaniei, care a inmanat familiei Librescu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Mare Cruce, decernat post-mortem pentru intreaga activitate stiintifica si universitara si pentru eroismul dovedit in timpul evenimentelor petrecute in campusul Virginia Polytechnic Institute and State University, a informat cotidianul israelian Haaretz.

EL PAIS
Plan de integrare
a imigrantilor

Guvernul spaniol a dat publicitatii un plan de integrare a imigrantilor, care prevede alocarea, pana in 2010, a peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea serviciilor sociale nationale, in scopul adaptarii lor la necesitatile rezultate din fluxul masiv de imigranti din ultimii ani, a relatat cotidianul El Pais. In discursurile lor, ministrul spaniol al Muncii, Jesus Caldera, si secretarul de stat pentru imigratie, Consuelo Rumi, au precizat ca aproape jumatate din fonduri (42%) vor fi alocate dezvoltarii invatamantului.

EVENING STANDARD
Infractori romani
si bulgari

Grupuri de infractori din noile state membre ale UE, Romania si Bulgaria, exploateaza copii cu varste sub 10 ani, a avertizat politia londoneza, citata de Evening Standard. Potrivit publicatiei, numarul romanilor arestati in capitala Marii Britanii s-a triplat in ultimele luni.

KYODO
In cautarea surorii

Fratele romancei despre care se crede ca a fost rapita de nord-coreeni la sfarsitul anilor ‘70 a sosit in Japonia, pentru a participa la o reuniune a membrilor familiilor unor japonezi capturati de Republica Democrata Coreeana, a transmis agentia nipona de presa Kyodo. Gabriel Bumbea, 39 de ani, a carui sora mai mare, Doina, a disparut in 1978, se va intalni astazi cu Hitomi Soga, o fosta ostatica revenita in Japonia, care a declarat ca a intalnit in RPDC o femeie despre care se crede ca este romanca disparuta.

ANANOVA
Taxa de ingrasare

Potrivit site-ului elen Ananova, parlamentarii romani supraponderali sunt pasibili de plata unei taxe de ingrasare, aplicabila tuturor "alesilor" care au castigat mai mult de 50 de kilograme pe parcursul mandatului. Propunerea a fost facuta de peremistul Corneliu Bichinet, presedinte al organizatiei judetene a PRM si al Consiliului Judetean Vaslui, la vederea colegilor care se ingrasa de pe urma meselor prea dese si indelungate. Bichinet a cerut ca toti politicienii sa fie cantariti la inceput si sfarsit de mandat, deoarece "alegatorii deseori nu au ce manca si nu vor ca hiperponderalii sa le spuna cum sa devina buni cetateni".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă