20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPrin ochii lor

Prin ochii lor

BBC
Noi proceduri de selectare a imigrantilor

Autoritatile britanice au anuntat noile proceduri de selectare a imigrantilor care vor sa munceasca in Regatul Unit incepand de anul viitor. Sistemul prevede acordarea unui punctaj in functie de profilul fiecarui candidat, a relatat BBC. Conform noului sistem, cele mai multe sanse de a primi dreptul de munca in Marea Britanie le au lucratorii calificati, oamenii de stiinta si cei de afaceri. Candidatii vor primi puncte in functie de aptitudini, experienta, varsta si nevoile din sectorul in care doresc sa munceasca. Astfel, oricine va dori sa munceasca in Marea Britanie va necesita un anumit numar de puncte care va dovedi ca persoana in cauza poate oferi ceva de care Marea Britanie are nevoie. In prezent, in Regatul Unit sunt foarte multi imigranti din tari ca India, Romania si Bulgaria care nu isi pot gasi de lucru pe masura pregatirii de care dispun din cauza faptului ca statutul lor legal nu este clar stabilit.

NÉPSZAVA
Initiativa esuata a extremei drepte

Proiectul de lege anti-UDMR, fortat ani de zile de catre PRM, a esuat in Parlament, a informat publicatia maghiara Népszava. Consiliul legislativ a considerat ca proiectul care dorea excluderea din viata publica a politicienilor UDMR, dar si a intelectualilor maghiari este anticonstitutional, incalcand brutal drepturile fundamentale ale omului. Totusi, proiectul a fost votat de 15 senatori PSD, intre care si Ion Iliescu, si 8 senatori PRM. Impotriva proiectului au votat PNL si UDMR.

LE FIGARO
Loganul se impune

De la Paris la Teheran, Renault a accelerat vanzarile la modelul sau Logan. De la inceputul anului, cinci tari – India, Iran, Brazilia, Argentina si Mexic – s-au adaugat celor 51 de state in care Loganul este deja vandut. In Iran modelul se bucura de mare succes, fiind inregistrate 85.000 de precomenzi in decurs de zece zile. Ambitiile grupului Renault-Nissan sunt mari, vizand o productie de un milion de masini in 2009.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă