20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPrin ochii lor

Prin ochii lor

ANA/MPA
Un nou tip de turism alternativ, asa-zisul turism genealogic, cunoaste un moment de inflorire in Romania, unde tot mai multi agenti turistici includ in “pachetele” oferite calatorii pentru aceia din afara tarii care vor sa-si gaseasca rudele indepartate, relata Athens News Agency/Macedonian Press Agency.

LE MONDE
Poate ca din limba romana ne vin cuvintele “barbecue” si “barbaque” (friptura la gratar), ambele asemanatoare ca forma cu “berbec”. Aceasta este o etimologie mult mai probabila decat cea propusa de Maguelonne Toussaint-Samat in “Histoire de la nou-rriture” (Larousse, 1997): expresia fantezista “faire rôtir un mouton en le transperµant de la barbe au cul” (“a frige un berbec strapungandu-l de la barba la c..”). De la 1 ianuarie, Bulgaria si Romania fac parte din Europa. Istoria a tesut legaturi stranse intre Romania si Franta (…), dar sunt multe lucruri pe care nu le stim despre aceasta tara, incepand cu bucataria sa. Stim oare, de exemplu, ca Burebista, cel mai mare dintre regii Daciei (70-44 i.Hr.), a interzis alcoolul in regatul sau?

BUDAPEST BUSINESS JOURNAL
Intrarea Bulgariei si Romaniei in UE poate transforma Uniunea din importator in exportator de cereale si seminte de floarea-soarelui, potrivit estimarilor Rabobank Groep, cel mai mare creditor agricol din lume. Tarile est-europene care au aderat anul acesta la UE “au posibilitatea sa produca considerabile surplusuri la export in viitorul apropiat”, considera analistii. Aceste surplusuri acopera necesarul cererilor de import ale tuturor tarilor din UE. Cele doua tari reprezinta 42% din totalul terenurilor alocate de intreaga Uniune pentru producerea semintelor de floarea-soarelui si 45% din terenul folosit pentru producerea cerealelor. Romania si Bulgaria au produs anul trecut 11,8 milioane tone cereale impreuna, aproape un sfert din productia totala a UE.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă