24.1 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimul player Blu-Ray ajunge impreuna cu o plasma High-Definition

Primul player Blu-Ray ajunge impreuna cu o plasma High-Definition

Panasonic a lansat primul player Blu-Ray din Romania, modelul DMP-BD10, ce are la baza tehnologia care reprezinta inceputul unei noi ere in ceea ce priveste semnalul video High-Definition. Iar pentru a beneficia la maxim de calitatea acestor imagini, Panasonic ofera consumatorilor romani si un televizor cu plasma, Full HD, capabil sa reproduca semnal 1080p (rezolutie 1920 x 1080 pixeli).
Specificatiile tehnice ale noului player Blu-Ray Panasonic vor satisface chiar si cerintele celor mai pretentiosi utilizatori. Tehnologia proprietara ofera o procesare precisa la nivel de pixel, cu peste 15 miliarde de pixeli procesati/secunda, iar convertorul video D/A pe 14 biti, 296 MHz poate reda semnal video la calitate 1080i/720p.
Datorita acestor tehnologii, DMP-BD10 poate reproduce teoretic pana la 4400 miliarde de culori.

Capacitate de stocare de 5 ori mai mare

Discurile Blu-Ray ofera o capacitate de stocare de pana la 5 ori mai mare decat un DVD standard (25 GB spatiu de stocare la un disc Blu-Ray cu o singura fata si 50 GB la un disc Blu-Ray dubla fata), oferind astfel un spatiu adecvat pentru informatie video de inalta definitie. Modelul DMP-BD10 poate reda o multitudine de formate de discuri video, inclusiv clasicele discuri DVD si CD, iar prin utilizarea iesirii HDMI poate reda semnal video la rezolutie 1080p.

Durata de viata a plasmei: 20 de ani

In ceea ce priveste televizorul cu plasma, pentru prima data, gama de plasme Viera de la acelasi producator include un model Full HD – TH – 65PV600, cu o diagonala de 65 de inch.
Prin folosirea unei sticle mai subtiri pentru panou, Panasonic a fost capabil sa creasca transmisia luminii, in scopul crearii unei imagini mai stralucitoare cu un consum mai mic de energie.
Durata de viata, pana la reducerea luminozitatii panoului cu jumatate, este de aproximativ 60.000 de ore, ce corespunde practic unei durate de 20 de ani, 8 ore/zi. Trebuie spus ca standardul Blu-Ray este suportat de mai mult de 170 de companii de top din industria electronicelor, computerelor, jocurilor video, mediilor de inregistrare, muzicii sau a studiourilor de film. In Ro-mania, playerul este disponibil in pre-miera in reteaua de magazine Media Galaxy din Bucuresti, Constanta, Iasi, Brasov, Cluj, Sibiu si Timisoara.

Cele mai citite

VIDEO. Bucurie fără margini la Bilbao, după câștigarea Cupei Spaniei! Peste un milion de oameni au ieșit pe străzi pentru a-i ovaționa pe jucătorii...

Sărbătoare fără margini la Bilbao, unde peste un milion de oameni au ieşit joi pe străzi pentru a asista la parada jucătorilor lui Athletic,...

Descoperă viitorul construcțiilor: Case pe structură metalică

Într-o lume care se mișcă rapid, inovația în construcții ne oferă o soluție elegantă și durabilă: casele pe structură metalică. Aceste minuni ale tehnologiei...

Eveniment la Academia Română. Un omagiu: lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“

Academia Română găzduiește marți, 16 aprilie 2024, lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“, editat de Fundația „Andrei Rădulescu și a Marilor Juriști Români“ și...
Ultima oră
Pe aceeași temă