19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPrimul pas spre Mondialele de handbal feminin

Primul pas spre Mondialele de handbal feminin

» Nationala joaca azi, in Belarus, meciul tur al barajului de calificare la CM 2009.
Radu Voina: "Vrem sa luam o optiune serioasa de calificare"

 

Dubla intalnire romania-belarus va decide una dintre formatiile calificate pentru Campionatul Mondial de handbal feminin ce va avea loc in decembrie, in China. Fetele antrenate de Radu Voina spera sa respecte calculul hartiei, unde sunt considerate favorite, si sa faca azi, la Mogilev, primul pas spre Turneul Final.
Antrenorul Radu Voina a declarat, la plecarea spre Mogilev, via Minsk, ca elevele sale sunt decise sa ia o optiune serioasa de calificare inca din meciul tur. "Fetele sunt in forma, cel putin asa le simt. Sunt decise sa obtina calificarea la Campionatul Mondial si sa ia o optiune serioasa inca din meciul din Belarus. Nu dau pronosticuri, dar va spun inca de pe acum ca partida nu va fi una usoara. Belarusul este reprezentanta handbalului sovietic, lupta pana la capat, nu cedeaza in nici un moment. Trebuie sa fim atenti pe tot parcursul celor 60 de minute pentru a nu avea surprize neplacute", a spus Voina.

Pentru prima oara dupa multi ani, din lotul care a plecat in Belarus nu face parte portarul Luminta Hutupan-Dinu. Una dintre cele mai valoroase handbaliste din lume a decis sa puna capat carierei pentru a se dedica familiei. Totusi, dupa ce in urma cu doua saptamani Luminita s-a retras de la Oltchim, ea va beneficia de o retragere oficiala si de la nationala, in returul cu Belarus care va avea loc peste o saptamana, la Bucuresti. In locul ei, poarta va fi "preluata", se pare, de Paula Ungureanu, cea care a semnat un contract si cu Oltchim.
Pe de alta parte, meciul cu Belarus consemneaza si revenirea printre tricolore a doua jucatoare extrem de importante, Ionela Galca si Cristina Varzaru, care in ultimul timp, din cauza unor accidentari, nu mai onorasera convocarile.

13 iunie
Este data la care va avea loc meciul retur, la Bucuresti, el prilejuind si o reintalnire cu fostii mari campioni ai Romaniei.

27 de ani
Atat a implinit ieri Valentina Ardean Elisei, noul capitan al echipei noastre dupa retragerea Luminitei Hutupan.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă