20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPrimul pas spre event

Primul pas spre event

Dacă o va bate, astăzi, pe Dinamo Bucureşti în semifinalele Cupei României, CFR Cluj are şanse să câştige al treilea astfel de trofeu consecutiv. CFR Cluj a început să se ia la trântă cu propria istorie, iar astăzi va da încă un examen. Ardelenii o vor întâlni pe Dinamo Bucureşti, în Gruia, în returul semifinalelor Cupei României, iar o victorie sau un rezultat nul îi vor propulsa în cea de-a treia finală consecutivă. După un 1-1 în manşa tur, clujenii au prima şansă la calificare în meciul din această seară, care va începe la ora 20.15 şi care îi vor apropia cu încă un pas către eventul mult dorit. „Nu o să jucăm la egal pentru că, astfel, avem mari şanse să pierdem. Vom juca doar cu scopul de a câştiga pentru că, deşi pornim cu prima şansă, Dinamo poate să profite de orice slăbiciune a noastră şi să primim gol. Cupa este o competiţie foarte importantă pentru noi şi, mai ales că am ajuns în această fază, vrem să o câştigăm a treia oară”, a declarat preşedintele CFR, Iuliu Mureşan.

Pot păstra Cupa

Dacă vor trece de Dinamo, clujenii vor juca finala împotriva învingătoarei din cealaltă semifinală, FC Vaslui-FC Braşov. În cazul în care CFR va cuceri pentru a treia oară consecutiv cupa, aceasta va fi donată, în original, vitrinei stadionului din Gruia. „Stăm foarte bine cu moralul după ultimele meciuri şi sunt convins că vom câştiga cu Dinamo. Nu vor avea nici o şansă pentru că vrem foarte mult să câştigăm a treia cupă consecutivă”, a admis şi mijlocaşul Gabi Mureşan, autorul golului din victoria cu Rapid. Dinamoviştii au ajuns aseară în Cluj şi vor sta în oraşul de pe Someş până vineri, atunci când se vor îndrepta spre Bistriţa pentru meciul din campionat, de sâmbătă.

Fără căpitan şi golgheter

CFR Cluj va trebui să nu primească gol în meciul din această seară fără căpitanul Ricardo Cadu în teren, suspendat după eliminarea autoimpusă din meciul cu Rapid. De asemenea, ardelenii vor încerca să înscrie fără golgheterul Yssouf Kone, lăsat baltă de către vraciul din Serbia, care trebuia să-l vindece după ruptura musculară, astfel că ivorianul va mai sta pe bară încă o săptămână.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă