21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecial"Primul pas", a doua carte scrisă de preşedintele Iohannis. Când se lansează

“Primul pas”, a doua carte scrisă de preşedintele Iohannis. Când se lansează

Preşedintele Klaus Iohannis îşi va lansa noua sa carte, “Primul pas“, pe 23 mai, de la ora 15.00, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2015, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţia Editorilor din România (AER). Primul pas“, -cea de a doua carte scrisă de şefului statului şi este o continuare a volumului “Pas cu pas” din 2014-, va dezvălui informaţii din culisele campaniei electorale şi din primele zile ale mandatului de preşedinte, informează Mediafax.

Cititorii celei de a doua carte a preşedintelui Iohannis vor avea posibilitate să afle chiar de la şeful statului cum a trăit principalele momente ale campaniei prezidenţiale de anul trecut şi primele zile ale mandatului. Preşedintele Iohannis le dedică această carte “celor peste 6 milioane de români care au crezut în acest mod nou de a face politică“, se mai arată în comunicatul de presă. “Campania din 2014 a avut o dinamică foarte atipică şi a fost minată de câteva abuzuri şi scandaluri care au eclipsat temele demne de a fi discutate într-un astfel de interval. (…) Cred că analizarea acestor derapaje, fie ele legislative sau de comportament, ne poate face pe toţi mai atenţi la ceea ce înseamnă valori democratice, integritate şi, nu în ultimul rând, respect pentru adversar. Pentru toate aceste motive, dar mai ales pentru deschiderea nebănuită pe care au demonstrat-o în noiembrie 2014, cartea «Primul pas» le este dedicată celor peste 6 milioane de români care au crezut în acest mod nou de a face politică şi mi-au dat voturile lor“, spune Klaus Iohannis în introducerea volumului “Primul pas”.

Încă de la evenimentul de lansare a volumului “Pas cu pas“, la Târgul de carte Gaudeamus 2014, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va susţine cultura. “Voi fi un preşedinte foarte apropiat de acest domeniu, nu doar pentru că am fost primarul Capitalei Culturale Europene, ci pentru că sunt un cititor avid şi un mare iubitor de cultură“, a spus preşedintele Iohannis. Cultura ne salvează“, a mai spus atunci Klaus Iohannis.

Noua carteva reprezenta o continuare a volumului “Pas cu pas“, lansat la sfârşitul anului trecut şi vândut în peste 130.000 de exemplare, marcând numeroase recorduri editoriale. Astfel, după ce a fost cea mai căutată carte din istoria Târgului Gaudeamus (19 – 23 noiembrie 2014), cu aproape 8.000 de exemplare vândute în trei zile, “Pas cu pas“, de Klaus Iohannis, a devenit unul dintre volumele cu cea mai rapidă ascensiune în topul vânzărilor din România, atingând cifre rar întâlnite pentru piaţa de profil românească, atât pentru ediţia tipărită, cât şi pentru cea în format electronic, informează reprezentanţii editurii Curtea Veche Publishing care mai spus că editura primit solicitări pentru traducerea volumului în limbile bulgară, germană, maghiară şi olandeză.

Am o viaţă care poate părea banală,  obişnuită. Excepţionalul, dacă despre asta a fost vorba vreodată, am considerat că ţine de tot ceea ce reuşeam să construiesc pentru comunitatea care îmi acordase încrederea. Nu mi s-a părut că vorbele, prea multe vorbe, ar fi fost necesare. Dimpotrivă, am fost mereu convins că tot ceea ce contează şi primează este să duc la bun sfârşit nişte proiecte importante pentru comunitate. După părerea mea, acesta este modul în care un politician trebuie să se prezinte în faţa celorlalţi: printr-un plan bun de măsuri şi prin multă muncă pusă în slujba cetăţeanului. Numai că ceilalţi nu voiau să vadă doar profesionistul, ci şi omul” scris Klaus Iohannis în primul său volul “Pas cu pas“.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă