20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPrimul film aromân va fi gata în câteva săptămâni

Primul film aromân va fi gata în câteva săptămâni

Regizorul Toma Enache a declarat că pelicula „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ va fi difuzată în toamna acestui an.

Peste câteva săptămâni, primul lung- metraj în aromână din istorie, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“, va fi gata. Filmările s-au încheiat de mult, dar după ele a urmat munca laborioasă, dificilă şi scumpă de postproducţie.

Regizorul Toma Enache spune că acum se lucrează la coloană sonoră. Urmează câteva chestiuni tehnice, care ar trebui să fie definitivate în următoarele săptămâni. „Am primit un ajutor nesperat de la o mare casă de producţie care lucrează numai cu cei de la Hollywood. E o mândrie pentru noi că au acceptat să colaborăm“, spune Toma Enache. Îşi aduce aminte că a fost un drum lung, greu, aproape imposibil, de la strângerea banilor la filmatul în mai multe ţări. Efortul nu s-a termina. După ce este gata, va urma o perioadă în care pelicula va fi promovată.

„Pe ecrane va ajunge cel mai probabil în toamna acestui an“, spune Toma. Ideea filmului a încolţit în 2008, iar prima scenă a fost filmată în staţiunea Mamaia, în august 2011. „Nu avem şcoli, instituţii, dar ne păstrăm limba şi obiceiurile. Filmul acesta va rămâne mărturie a ceea suntem“, spunea atunci Toma Enache. Povestea este simplă: Toni Caramuşat, un regizor faimos e fascinat de ideea că ar putea descoperi un al 13-lea adevăr absolut despre aromâni. Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Se în­tâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale şi adevărul şi femeia la care visează. Rolul principal este jucat de un model de la Hollywood, Linda Croitoru. Din distribuţie mai fac parte, printre alţii, Toma Enache, Rudy Rosenfeld, Lică Gherghilescu. Lista e lungă. Actori profesionişti, dar şi persoane aflate pentru prima dată în faţa camerei. O echipă sudată, însă, care promite un film aşa cum nu s-a mai văzut pe ecranele româneşti.   

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă