4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimele arestări după atacul terorist de la o universitate din Kenya

Primele arestări după atacul terorist de la o universitate din Kenya

Poliţia kenyană a arestat cinci persoane suspectate de implicare în comiterea atacului terorist de la Universitatea din Garissa, în estul Kenyei, soldat cu 147 de morţi, informează Mediafax.

În total, 147 de persoane, dintre care 142 de studenţi, au fost ucise în atacul comis joi la Garissa de către membri ai organizaţiei islamiste sunnite Al-Shabaab, a anunţat ministrul kenyan de Interne, Joseph Nkaissery, citat de CNN.

De asemenea, 104 persoane au fost rănite, dintre care 19 se află în stare critică, a adăugat Nkaissery.

Militanţi ai organizaţiei isamiste Al-Shabaab au luat ostatici 815 studenţi la Universitatea din Garissa, iar autorităţile au reuşit să salveze cel puţin 500. Zeci de studenţi au fost executaţi sumar după ce le-au răspuns atacatorilor că erau creştini.

Guvernul de la Nairobi a închis universitatea pentru o perioadă nedeterminată şi urmează să consolideze măsurile de securitate în ţară în contextul în care Al-Shabaab, afiliată la reţeaua teroristă Al-Qaida, a ameninţat că va comite noi atacuri pe teritoriul Kenyei atât timp cât această ţară va participa la operaţiunile militare din Somalia împotriva acestei mişcări sunnite.

Kenya participă la operaţiunile din Somalia ale Uniunii Africane, care a mobilizat 20.000 de militari pentru a ajuta Guvernul de la Mogadishu în lupta împotriva insurgenţilor din cadrul Al-Shabaab.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă